İşkence fotoğrafını gören şikayet edemedi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

18 Nisan 2024 - 15:47

İşkence fotoğrafını gören şikayet edemedi

Turgutlar isimli suç örgütü iddianamesinde örgüt üyesi ve kendini olmayan Ayasofya Vakfı Genel Başkanı olarak olarak tanıtan İbrahim Savcı’ya ait dijital materyallerde, mağdur H.T’nin işkence görüntüleri saptandı. Bazı mağdurların suç örgütünün korkutucu gücünden çekinerek şikayetçi olmadıkları yorumu da iddianamede yer aldı.

İşkence fotoğrafını gören şikayet edemedi
Son Güncelleme :

25 Temmuz 2021 - 11:17

1510 Okuma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesine giren fotoğraflarda mağdur H.T.’nin yüzünde morluklar olduğu, banyo gibi bir yerde plastik bir oturakta oturtulduğu, kafasında ve üzerinden bulunan tişörtünde fazlaca kan olduğu değerlendirildi.

ÇEKİNİP VAZGEÇTİLER

İddianamede ayrıca, Dedemanların 28 yıl önce öldürülen veliahtları Mehmet Umut Önal’ın dosyasının yeniden açtırılması yönündeki vaatlerle dolandırılmalarına karşın şikayetçi olmaktan çekindiklerine dikkat çekildi. Savcılık, Ayasofya Vakfı isminde bir vakıf olup olmadığını da Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sordu. Bakanlık, “Böyle bir vakıf yok” yanıtını gönderdi.

Turgutlar çetesinin 36 üyesi gözaltına alındı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.