BMGK’den kritik Suriye kararı: Cilvegözü Sınır Kapısı 1 daha yıl açık kalacak | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

18 Nisan 2024 - 23:01

BMGK’den kritik Suriye kararı: Cilvegözü Sınır Kapısı 1 daha yıl açık kalacak

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Suriye’ye sınır ötesi yardımlara devam edilmesi için Cilvegözü Sınır Kapısı’nın 1 yıl daha açık kalmasına oy birliği ile karar verdi.

BMGK’den kritik Suriye kararı: Cilvegözü Sınır Kapısı 1 daha yıl açık kalacak
Son Güncelleme :

10 Temmuz 2021 - 10:37

1380 Okuma

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Suriye’ye sınır ötesi yardımlara ilişkin bir oturum gerçekleştirdi. Kapalı oturumda yapılan oylamada Suriye’ye sınır ötesi yardımlara devam edilmesi için Cilvegözü Sınır Kapısı’nın 1 yıl daha açık kalması oy birliği ile kabul edildi.Cilvegözü Sınır Kapısı, Suriye’nin kuzeybatısında yaklaşık 5 milyon kişiye hayati önem taşıyan uluslararası insani yardım malzemelerinin ulaştırılabildiği tek sınır kapısı olması açısından kritik öneme sahipken, yarından itibaren kapatılma riskiyle karşı karşıyaydı. Rusya daha önce 4 olan sınır kapılarının sayısını önce 2’ye indirmiş, daha sonra yalnızca Cilvegözü Sınır Kapısı’nın 1 yıl daha açık tutulmasını onaylamıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.