Çin’den ABD’ye Afganistan suçlaması | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 11:46

Çin’den ABD’ye Afganistan suçlaması

Çin, ABD’yi Afganistan’dan çekilmek için acele ederek “bölgede karmaşa yaratmakla” suçladı.

Çin’den ABD’ye Afganistan suçlaması
Son Güncelleme :

09 Temmuz 2021 - 21:52

1460 Okuma

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, başkent Pekin’de düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin askerlerini Afganistan’dan hızla çekerek karışıklığı Afgan halkı ve bölge ülkelere bırakmak konusunda istekli olduğunu söyledi.

Wang, son gelişmelerin Washington’un “demokrasi ve insan haklarını savunma kılıfının arkasındaki ikiyüzlülüğü” ortaya çıkardığını ifade etti.

Açıklama, El Kaide terör örgütüne yardım etmekle suçlanan Taliban’a karşı 2001 yılında başlatılan 20 yıllık işgalin ardından ABD ve NATO’nun Afganistan’dan çekilme süreci üzerine geldi.

ABD Afganistan’dan çekiliyor

ABD yönetimi 29 Şubat 2020’de Taliban ile anlaşmaya varmış ve 1 Mayıs 2021’de Afganistan’dan tamamen çekilme konusunda mutabık kalmıştı.

Başkan Joe Biden yönetimi 1 Mayıs’tan başlamak üzere 11 Eylül’e kadar tamamen çekilmiş olacaklarını açıklamıştı.

ABD kuvvetlerinin yaklaşık yüzde 90’ının Afganistan’ı terk ettiği sanılıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.