İsrail’in aşı hilesi son anda fark edildi! Anlaşmayı iptal ettiler | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 22:16

İsrail’in aşı hilesi son anda fark edildi! Anlaşmayı iptal ettiler

Filistin yönetimi, İsrail ile varılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı takası anlaşmasını İsrail’den gelen aşıların yakında son kullanma tarihilerinin dolacak olması nedeniyle iptal etme kararı aldı.

İsrail’in aşı hilesi son anda fark edildi! Anlaşmayı iptal ettiler
Son Güncelleme :

19 Haziran 2021 - 8:56

1600 Okuma

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, Başbakan Muhammed Iştiyye’nin İsrail ile varılan aşı takası mutabakatının iptal edilmesi talimatı verdiğini belirtti.

SON KULLANMA TARİHİ YAKLAŞMIŞTI

Bakan Keyle, bu kararın İsrail’in takas için verdiği aşıların son kullanma tarihinin kısa süre içinde dolacak olması nedeniyle alındığını ifade etti.

Filistin ile İsrail, bu sabah 1 milyondan fazla Pfizer/BioNTech’in Kovid-19 aşısını takas etme konusunda mutabakata varmıştı.

1,4 MİLYON DOZ PFIZER/BIONTECH AŞISI FİLİSTİN YÖNETİMİNE VERİLECEKTİ

Mutabakat çerçevesinde İsrail stoklarındaki 1 ila 1,4 milyon doz Pfizer/BioNTech aşısını Filistin yönetimine verecekti.

Karşılığında ise Filistin’in BioNTech-Pfizer’dan eylül ve ekimde alacağı aşılar İsrail’e gönderilecekti.

İsrail, varılan takas anlaşması kapsamında bugün 100 bin doz Kovid-19 aşısını Filistin Sağlık Bakanlığına teslim etmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.