Facebook sizi takip ediyor! Bunu engellemek sizin elinizde | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 18:16

Facebook sizi takip ediyor! Bunu engellemek sizin elinizde

Facebook ziyaret ettiğiniz tüm web sitelerini takip ediyor. Ancak sosyal medya devinin bu hareketleri takip etmesini engellemek mümkün. Facebook’un sizi takip etmesini engellemek için yapmanız gerekenler haberimizde.

Facebook sizi takip ediyor! Bunu engellemek sizin elinizde
Son Güncelleme :

15 Haziran 2021 - 8:45

1510 Okuma

Haber7.com/Mustafa Kalkan

Facebook’un geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği gizlilik özelliklerini henüz kullanmaya başlamadıysanız, şimdi tam sırası diyebiliriz. Facebook Dışı Hareketler olarak adlandırılan bölümde ziyaret ettiğiniz web siteleri, izin verdiğiniz uygulamalardaki tüm işlemleriniz Facebook tarafından izleniyor ve takip ediliyor.

Bahsi geçen gizlilik özelliği sayesinde geçmişteki verilerinizi paylaşan web sitesi ziyaretlerinizi ve uygulama izinlerinizi temizleyebilirsiniz. Ayrıca isterseniz Facebook Dışı hareketleri gelecekteki takipler içinde kaldırabilirsiniz. Yani Facebook’un size dair web sitelerden gelecekte de edineceği verileri kapatabilirsiniz. Bu sayede Facebook’un size gösterdiği hedeflenmiş reklamları da kapatmış olursunuz.

FACEBOOK DIŞI HAREKETLER ARACILIĞIYLA VERİLERİNİZİ YÖNETİN

Facebook Business kullanarak, uygulamaların ve web sitelerin Facebook’a hangi verilerinizi gönderdiğini görebilirsiniz. Buradan, hesabınızdaki bilgileri temizleyebilir ve hesabınızdan gelecekteki “Facebook dışı hareketleri” kapatabilirsiniz. Bunu tüm uygulamalar ve web siteleri için kontrol edebileceksiniz, böylece arama etkinliğinizi artık Facebook ile paylaşamayacak.

Başlamak için Ayarlar ve Gizlilik > Ayarlar >  Facebook Bilgileriniz > Facebook Dışı Hareketler bölümüne gidin  . Buradan, Facebook Dışı Etkinliğinizi yönetebilir, tüm geçmişi temizleyebilir ve hesabınızdaki gelecekteki etkinlikleri kapatabilirsiniz.

FACEBOOK DIŞI HAREKETLERİ KAPATTIĞINIZDDA NE OLACAK?

Facebook Dışı Hareketleri temizlediğinizde Facbook, uygulamaların ve web sitelerin sizinle ilgili tanımlayıcı bilgileri ortadan kalkar. Bu Facebook’un hangi web siteleri ziyaret ettiğinizi veya neye baktığınızı bilemeyeceği anlamına geliyor. Bu sayede hedeflenmiş reklamlar görmeyeceksiniz.

FACEBOOK’TA GİZLİLİĞİ GELİŞTİRMEK İÇİN BAŞKA NELER YAPILABİLİR?

Facebook’ta hangi reklamları kontrol etmek istiyorsanız, mobil uygulamadan veya bilgisayarınızdan Ayarlar’a gidin ve Reklam Tercihleri’ni seçin.

Reklamverenler ve İşletmeler altında, Facebook’a yüklenen ve bilgilerinizi içeren bir listeyi kullanarak hangi reklamcıların reklam yayınladığını görebilirsiniz.

Ayrıca Reklam Ayarları’na gidebilir ve ortaklardan gelen verilere dayalı reklamları, başka yerlerde gördüğünüz Facebook Şirket Ürünlerindeki etkinliğinize dayalı reklamları ve sosyal eylemlerinizi içeren reklamları kapatabilirsiniz. Ancak, bunu yapmak hiçbir veriyi silmez ve yine eskisi gibi aynı sayıda reklam görürsünüz. Facebook dışı etkinlik özelliği, verilerinizi kaldırmanın en iyi yoludur.

Bir iPhone kullanıcısıysanız ve iOS 14.5 güncellemesini yaptıysanız, Uygulama İzleme Şeffaflığı adlı yeni bir özellik , verilerinizi hedeflenen reklamlar için kullanabilmeleri için Facebook dahil uygulamalara izin vermenizi gerektirir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.