Afganistan’da çocuk felci aşılaması yapan görevlilere saldırı: 4 ölü, 3 yaralı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 07:51

Afganistan’da çocuk felci aşılaması yapan görevlilere saldırı: 4 ölü, 3 yaralı

Afganistan’ın Nangarhar vilayetinde çocuk felci aşılaması yapan görevlilere gerçekleştirilen 3 ayrı silahlı saldırı sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

Afganistan’da çocuk felci aşılaması yapan görevlilere saldırı: 4 ölü, 3 yaralı
Son Güncelleme :

15 Haziran 2021 - 12:17

1420 Okuma

Afganistan’ın Nangarhar vilayetinin 3 farklı noktasında çocuk felci aşılaması yapan sağlık görevlilerine silahlı saldırı gerçekleştirildi. Aşılama kampanyasının başkanlığını yürüten Doktor Jan Mohammad yaptığı açıklamada, silahlı kişilerin şehrin 3 farklı noktasında sağlık görevlilerini hedef alması sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği ve 3 kişinin de yaralandığını belirtti.Mohammad, “3 aylık aradan sonra bugün faaliyetlerimize başlamamızın ikinci günüydü, ancak bir kez daha işlemleri askıya almamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. Nangarhar Valisi Zia ul Hak Amarkhil de polisin saldırıları araştırdığını aktardı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.