Çiftçilere güç verecek verimli teknolojiler 3.Verimlilik ve Teknoloji Fuar’ında yerini aldı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 20:57

Çiftçilere güç verecek verimli teknolojiler 3.Verimlilik ve Teknoloji Fuar’ında yerini aldı

Türkiye’nin önde gelen teknoloji ve sanayi kuruluşlarının buluştuğu 3.Verimlilik ve Teknoloji Fuar’ında Tarım Kredi Kooperatifleri, teknoloji iştiraki TARNET ile yer aldı.

Çiftçilere güç verecek verimli teknolojiler 3.Verimlilik ve Teknoloji Fuar’ında yerini aldı
Son Güncelleme :

12 Haziran 2021 - 10:46

1660 Okuma

Savunma sanayinden, tarıma, girişim ekosistemine, eğitim ve yazılım teknolojilerinden, güvenlik teknolojilerine kadar birçok farklı sektörün katılımı ile ziyaretçilerine yenilikçi teknolojilere temas ve etkileşim imkanı veren fuar, ziyaretçilerinin yoğun ilgisi ile karşılaşıyor.

3.Verimlilik ve Teknoloji Fuarı; milli, yerli imkan ve kabiliyetler ile üretilen teknolojilerin bir arada sergilenmesinin ve işbirliklerinin verime dönüştürülmesi için Türkiye Verimlilik Vakfı’nın organizasyonuyla düzenleniyor.

Ankara ATO Congresium’daki TARNET teknoloji temas alanında, Haber7.com muhabirine açıklamalarda bulunan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin POYRAZ; ‘’Ülkemizin tarım ekosisteminin ve çiftçilerimizin verimini artıran, konforunu sağlayan ve girdi maliyetlerini düşüren teknolojileri, yazılımları ve ihtiyaç olan yerli komponentleri Ar-Ge ekiplerimiz tarafından optimum yerlilik oranı ile üretmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz. Bugün burada savunma sanayi ve yeni nesil teknoloji üreten firmalarımızın ve ülkemizin güzide kurumları ile biraraya gelmekten mutluluk duyuyoruz.’’ dedi.

Fuar ile ilgili görüşlerini ve TARNET’in tarım teknolojileri alanındaki faaliyetlerinin detayını aldığımız TARNET Genel Müdürü Huzeyfe YILMAZ ise; ‘’Tarım Teknolojileri Temas Alanı’mızda 2 ürünümüzü ziyaretçilerimizle buluşturuyoruz. Bunlardan ilki, 2020 Eylül ayında düzenlenen Teknofest teknoloji temas alanımızda ilk olarak Haber7.com aracılığı ile kamuoyuna duyurduğumuz Akıllı Traktör Sistemi’miz ‘’ATS’’, ikincisi ise, Zirai İnsansız Hava Aracı’mız ‘’ZİHA’’.

Özellikle son bir yıldır tüm kamuoyunun yakından takip ettiği ZİHA hizmetimizde artık bir ileri aşamaya geçmiş bulunuyoruz. Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliklerimizin işbirliği ile kurduğumuz ZİHA hizmet filolarımız, Samsun’da çeltikten sonra mısır, pamuk ve meyve bahçelerinde Antalya, İzmir ve Bursa bölgelerinde faaliyetleri ile çiftçilerimize güç vermeye başladı. ZİHA ürünümüzün teknolojisi ve iş modelinin yanında traktörle atılan ilaçlardan farklı olarak, ZİHA’lara daha uygun ilaç üretimi konusunda da veri oluşturmaya başladık ve yakın zamanda bitki koruma programlarına yeni bakış açıları getirerek çiftçilerimizin girdi maliyetlerini daha da aşağı çekeceğiz.’’ dedi.

ATS ürünü ile ilgili bilgiler de veren YILMAZ; ‘’Mayıs ayının ortasında Burdur Tefenni’de bulunan Türkiye’nin en köklü tarım lisesine ait 300 dönümlük tarım arazisinde mısırda ilaçlama çalışmaları yaptıklarını ve yakın bir zamanda ATS ürününü raflarda göreceğimizi söyledi.’’

Fuarın açılış konuşmasında, Cumhurbaşkanı Yardımcı Sayın Dr.Fuat OKTAY ‘’Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yüksek katma değerli yapısal dönüşüm ve sürdürülebilir ekonomik büyüme hedefimizi ‘Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi’ vizyonuyla hayata geçiriyoruz.’’ sözleri ile yaparken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK ise; ‘’Doğru zamanda doğru teknolojiye yatırım yapılmasının önemine değindi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.