Apple, elektrikli otomobile Apple Car‘ın geliştirilmesine yardımcı olması için Canoo’nun CEO’su ve BMW’nin eski yöneticisi Ulrich Kranz‘ı işe aldığını doğruladı. İlk olarak Bloomberg‘in aktardığı bilgilere göre Kranz, ‘Project Titan‘ kod adlı projenin günlük operasyonlarını yürüten eski Tesla yöneticisi Doug Field‘ın ekibinde çalışacak.

Huawei Digital Energy Technology Co Ltd ismiyle kurulan şirket, ünlü telefon üreticisinin elektrikli araba piyasasındaki ayağı olacak.

Apple elektrikli otomobil projesi 2014’ten beri geliştiriliyor

Kranz’ın içinde bulunacağı proje, 2014 yılında başladı. Ancak şirket otonom teknoloji geliştirmeye odaklanarak projeyi birden fazla kez revizyondan geçirdi. Ayrıca geçen yıl Apple, araç geliştirme çalışmalarına geri döndü ve Çinli CATL gibi pil şirketlerinin yanı sıra birden fazla otomobil üreticisiyle görüşmelerde bulundu.

apple-elektrikli-otomobil-projesi-icin-bir-ismi-sirkete-katti

Kranz, BMW’nin tamamen elektrikli i3 hatchback ve hibrit i8 spor otomobilinin piyasaya sürülmesinde yer alan önemli yöneticilerden biriydi. 2016’nın sonunda Alman otomobil devinden ayrıldıktan sonra Kranz, bir başka BMW yöneticisi Stefan Krause ile birlikte Faraday Future isimli elektrikli araç şirketinde görev aldı. İkili daha sonra şirket içinde yaşadıkları anlaşmazlıklardan dolayı ayrılıp Canoo‘yu kurdu.

Kranz ve Krause, BMW ile diğer otomobil üreticilerinden birkaç kişi ile 2019’da yalnızca abonelik bazında satmayı planladıkları tamamen elektrikli bir minibüs ortaya çıkardı. Minibüs, kompakt, modüler bir araç etrafında tasarlandı. Bu projede ayrıca pil takımı ve motor gibi Canoo’nun diğer üreticilere satmak ya da lisanslamak için geliştirdiği araç elektroniği parçaları da bulunuyordu.