ALTAY, BUCASPOR SIRADAKİ İZMİRSPOR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

16 Nisan 2024 - 22:42

ALTAY, BUCASPOR SIRADAKİ İZMİRSPOR

ALTAY, BUCASPOR SIRADAKİ İZMİRSPOR
Son Güncelleme :

30 Mayıs 2021 - 22:27

2230 Okuma
3 İstanbul takımının ardından 42 yılla Süper Lig’de en çok yer alma başarısı gösteren Altay, 18 yıllık özlemine son verdi. İyi yaptı, iyi oldu. İzmir olarak sevindik Göztepe ile birlikte kadroyu ikiledik. Altınordu da sisteme, plana göre ya seneye ya da öteki yıl Süper Lig’de. Umutla bekliyoruz. Üzülmedim bu sene çıkamadığına, vardır bunda da bir hayır diyelim. Ama Altay bu sezon işi bitirmeseydi, bu kadro bir daha denk gelmezdi, seneye de çıkamazdı. 2010-2011 sezonunda 1 yıl da olsa İzmir’i yek başına temsil etme başarısı gösteren Bucaspor, 3.ig’e yükselme başarısı gösterdi. Tebrikler, bu yolda devam Bucaspor 1928.
OLACAK, O SENE BU SENE
11 yıl oldu İzmirspor amatör kümeye düşeli. Bir türlü çıkamadı, olmadı işte. Belki de kısmet bu sene neden olmasın. Cumhuriyet’imizle yaşıt koskoca kulüp, spor okullarıyla nice sporcular yetiştirdi. Futbol takımı yükselirse gerisi gelir, maalesef, yanlış da olsa bu böyle. Bölgesel AmatörLig’de yer alan İzmirspor, 9 haziranda başlayacak lige hazır. Pandemi nedeniyle alan daraltıldı, gruplar tamamen bölgesel oldu. Şöyle kabataslak bir hesapla lacivert-beyazlı ekip 7 ila 10 maç oynayacak, yani hepsini kazanırsa, 3.Lig’e çıkacak. Sahayı bilemem ama, şeklen matematiksel olarak 10 maçı kazan, çık 3.Lig’e. İzmirspor’da bu güç var. Olacak, olacak o sene bu sene, bekliyoruz.
2028-29 SEZONUNDA 6 İZMİRLİ
6 İzmir takımı Süper Lig’i gördü, oynama başarısı gösterdi Altay, Göztepe, Karşıyaka, Altınordu, İzmirspor ve Bucaspor. 5’i bir yerde gördük te, hiç 6’layamadık. Allah muhafaza diyelim yine de Göztepe ile Altay’ın düşmeyeceğini hesaplarsak, 7 yıl içinde de diğer 4 takımla birlikte sayıyı 6’ya çıkaracağımıza tüm kalbimle inanıyorum.  Sezon 2021-2022 6 İstanbul takımı var işte, Ankara’nın takımı kalmadı. Söz uçar yazı kalır. Buraya yazıyorum 7 yıl sonra, 2028-2029 sezonunda Süper Lig’de 6 İzmir takımı, ilk kez. Neden olmasın. Görür müyüm bilemem ama işte buraya yazıyorum. Tarih en büyük şahittir. Yaşayanlar, görenler unutmasın, hatırlatsın.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.