USB-C 2.1 sürümü ile güç aktarımı iki katına çıkıyor. Yeni sürüm ile dizüstü oyuncu bilgisayarları dahil olmak üzere birçok cihaz güç ihtiyacını karşılayabilecek.

Sun Valley kod adlı Windows 10 güncellemesi geliyor

Microsoft CEO’su Satya Nadella yaptığı açılış konuşmasında yakın zamanda herkes için sunulacak Sun Valley kod adlı Windows 10 güncellemesi için “Yeni nesil Windows” tanımlamasını kullandı. Ayrıca son 10 yılın en önemli Windows güncellemelerinden biri olacağını da söyledi.

Şirketin dün itibariyle başlayan Build isimli geliştirici konferansında konuşan CEO, sonbahar aylarında Windows için önemli bir tasarım revizyonu yayınlamayı planladıklarını ve Microsoft’un birkaç hafta içinde bunun için özel bir etkinlik düzenlemeyi planladığını açıkladı.

Microsoft CEO’su konuşması sırasında “Geliştirici ve içerik oluşturucular için daha ekonomik fırsatların kilidini açarak, son yılların en önemli Windows güncellemesinden birini paylaşacağız.” açıklamasında bulundu ve yenilikçi ve açık bir platform sunacaklarının sözünü verdi.

Planlanan etkinlik dolayısıyla CEO Satya Nadella, Windows hakkında çok konuşmadı ancak söylemleri ile geliştirici konferansına damga vurmayı başardı. Ayrıca bazı yetkili kişiler 29 Temmuz 2015’de piyasaya sürülen Windows 10’un altıncı yaşı, Sun Valley güncellemesinin duyurulması için uygun bir tarih olabileceğini düşünüyor.