Japonya’dan AstraZeneca ve Moderna aşılarının kullanımına yeşil ışık | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 11:53

Japonya’dan AstraZeneca ve Moderna aşılarının kullanımına yeşil ışık

Japonya Sağlık Bakanlığı’nın uzman kurulu, AstraZeneca ve Moderna üretimi Covid-19 aşılarının ülkede kullanımına yeşil ışık yaktı.

Japonya’dan AstraZeneca ve Moderna aşılarının kullanımına yeşil ışık
Son Güncelleme :

20 Mayıs 2021 - 16:11

2980 Okuma

Covid-19 salgını karşısında aşılama seferberliğine geçtiğimiz 17 Şubat’ta sağlık çalışanları ile başlayan ve bugüne kadar yalnızca Pfizer-BioNTech aşısının kullanımına onay verilen Japonya’da Sağlık Bakanlığının uzman kurulu 2 aşı üreticisine daha vize verdi. Bugün gerçekleştirilen toplantıda kurul, ABD’li ilaç şirketi Moderna ve İngiliz-İsveç ortaklı ilaç üreticisi AstraZeneca ile Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen aşılara yeşil ışık yaktı. Japonya’da Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) öncülüğünde Tokyo ve Osaka’da Pazartesi günü açılması beklenen kitlesel aşılama merkezlerinde Moderna aşısının kullanılmasının beklendiği öğrenildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.