BM’den Gazze çağrısı: ‘Kentte insani yardım personeli görevlendirilmesine derhal izin verilmeli’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

23 Nisan 2024 - 10:14

BM’den Gazze çağrısı: ‘Kentte insani yardım personeli görevlendirilmesine derhal izin verilmeli’

BM’den Gazze çağrısı: ‘Kentte insani yardım personeli görevlendirilmesine derhal izin verilmeli’
Son Güncelleme :

14 Mayıs 2021 - 22:32

1030 Okuma

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırıları nedeniyle yaklaşık 10 bin Filistinlinin evlerini terk ettiğini bildirerek, taraflara kentte insani yardım personeli görevlendirilmesine derhal izin verilmesi için çağrıda bulundu.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırıları nedeniyle yaklaşık 10 bin Filistinlinin evlerini terk ettiği belirtildi. Açıklamada, yerlerinden edilen Filistinlilerin korona virüs (Covid-19) salgını döneminde okul ve camilerde barındığı da ifade edilerek su, gıda, hijyen, elektrik ve sağlık hizmetlerine sınırlı erişimleri olduğu bildirildi. İnsani İşler Koordinasyon Ofisi ayrıca, İsrail ve Filistinli taraflara BM ve diğer insani yardım kuruluşlarının kentte insani yardım personeli görevlendirilmesine derhal izin vermeleri için çağrıda bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.