İtalya’dan Google’a 120 milyon dolarlık ceza | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

16 Nisan 2024 - 06:57

İtalya’dan Google’a 120 milyon dolarlık ceza

İtalya’da Rekabet Düzenleme Kurumu, Google’a pazardaki konumunu kötüye kullanmasını gerekçe göstererek 120 milyon dolarlık para cezası kesti.

İtalya’dan Google’a 120 milyon dolarlık ceza
Son Güncelleme :

13 Mayıs 2021 - 22:03

2050 Okuma

Google’a haksız rekabet gerekçesiyle bir ceza da İtalya’dan geldi. İtalya Rekabet Düzenleme Kurumu, Google’ın, rakibi Android’in elektrikli araçların şarj edilmesiyle ilgili akıllı telefon uygulamasını kapatarak pazar konumunu kötüye kullandığına hükmetti.

Açıklamaya göre, Google Android’e ait uygulamadan yararlanma imkanını haksız bir şekilde sınırlandırdı. Bunun yerine de kendi harita uygulamasının seçilmesini sağladı.

Google’a bu sebeple 120 milyon dolarlık ceza kesildi.

Şirket, para cezasının yanı sıra her iki uygulamanın da çalışmasına olanak tanımak durumunda.

Google daha önce de benzer cezalar almış, son olarak nisan ayında, Türkiye’de haksız rekabete neden olduğu gerekçesiyle şirkete 296 milyon lira ceza kesilmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.