Son Dakika Haberi: Şehit sayısı yükseldi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 16:30

Son Dakika Haberi: Şehit sayısı yükseldi

Son Dakika Haberi: Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırıları neticesinde şehit olanların sayısının 43’e, yaralananların ise 296’ya yükseldiğini duyurdu.

Son Dakika Haberi: Şehit sayısı yükseldi
Son Güncelleme :

12 Mayıs 2021 - 12:34

2260 Okuma

Günlerdir Şeyh Cerrah’ta Filistinlilerin evlerine hukuksuz şekilde el koyan ve gerginliği tırmandıran İsrail yönetimi, geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa’ya saldırmıştı. İsrail polisi, Aksa’da iftar eden ve ibadet yapan Müslümanları hedef almış, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı. Filistinliler ise Harem-üs Şerif’ten ayrılmayarak, nöbet tutmaya başlamıştı. İsrail polisi ise ertesi sabah, işgal altındaki Mescid-i Aksa’da baskınları önlemek için nöbet tutan Filistinlilere müdahale etmişti. Bu müdahale sonrası yüzlerce Müslüman yaralanmıştı. İşgalci Tel Aviv yönetimi ise daha sonra Gazze’ye saldırılar başlattı.

İki ülke arasındaki gerilim devam ederken, bölgede yaşanan gelişmeleri gün içinde sizlere bu haberimizde aktaracağız.

– Tel Aviv yönetiminin Gazze’ye yaptığı saldırılar sonucunda şu ana kadar 13’ü çocuk, 3’ü kadın toplam 43 kişi şehit düştü. Yaralı sayısı ise 296’ya yükseldi.

– İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Jonathan Conricus da Pazartesi akşamından bu yana Gazze Şeridi’nden 1000’den fazla roket atışı yapıldığını, bunların neticesinde 5 İsraillinin öldüğünü ve 200’den fazla kişinin de yaralandığını söyledi.

AYRINTILAR GELİYOR…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.