Sinovac’ın aşısının yeni etki oranları açıklandı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Mart 2024 - 13:27

Sinovac’ın aşısının yeni etki oranları açıklandı

Türkiye’nin de kullandığı Sinovac Biotech aşısının kovid ölümlerini engellemede yüzde 98, hastaneye yatışlara karşı ise yüzde 96 etki ettiği tespit edildi.

Sinovac’ın aşısının yeni etki oranları açıklandı
Son Güncelleme :

12 Mayıs 2021 - 20:11

2390 Okuma

Şirketin CoronaVac isimli aşısına dair etki oranları, Cakarta’daki 120 bin sağlık personelinden elde edilen veriler doğrultusunda tespit edildi.

YÜZDE 98 VE 96’LIK ETKİ

Konuya ilişkin açıklamayı yapan sağlık yetkilisi Pandji Dhewantara, aşının ölümleri engellemede yüzde 98, hastaneye yatışlara karşı yüzde 96, semptomatik vakaların önüne geçilmesinde ise yüzde 94 etkili olduğunu belirtti.

Bir başka sağlık yetkilisi Nadia Tarmizi ise, sağlık çalışanları arasında hastalık ve ölümlerin düşüş eğiliminde olduğunu ifade etti.

Endonezya’da ocak ayında 64 doktor solunum yolları hastalıkları nedeniyle yaşamını yitirmiş; bu sayı şubat ayında yarıya inmiş, geçtiğimiz ay ise 8’e düşmüştü.

TÜRKİYE’YE YENİ SEVKİYAT

Çin’den gelen yeni parti sinovac aşısı Türkiye’ye ulaştı. Aşılamada en çok kullanılan koronavirüs aşılarından biri olan Sinovac’ın Türkiye’de üretimi için de ayrıca lisans işlemi tamamlanmıştı.

Worldometer internet sitesine göre ülkede şu ana kadar 1 milyon 728 binden fazla COVID-19 vakası görüldü. Virüsten ölenlerin sayısı ise 47 bini aşmış durumda.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.