HES uygulamasında kimlik dönemi başlıyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 01:00

HES uygulamasında kimlik dönemi başlıyor

HES uygulamasında kimlik dönemi başlıyor
Son Güncelleme :

12 Mayıs 2021 - 11:18

2150 Okuma
Bir yıldan fazladır mücadele ettiğimiz koronavirüs pandemisi içerisinde vatandaşların kullanımına açılan Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında yeni bir dönem başlıyor.
HES uygulamasında kimlik dönemi başlıyor

Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyeti Aşı Kimliği’nin bundan sonra HES uygulamasına entegre edileceğini açıkladı.

HES uygulamasında Aşı Kimliği dönemi

Sağlık Bakanlığı, “Türkiye Cumhuriyeti Aşı Kimliği” özelliğinin devreye alındığını duyurdu. İki doz koronavirüs aşısı olanlar, Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına girerek, aşı kimlik kartlarını oluşturabilecek.

Seyahat edilen ülkeye girişte pasaportların okutulmasıyla kişinin aşı bilgisine ulaşılabilecek. Bakanlık tarafından oluşturulan, “Türkiye Cumhuriyeti Aşı Kimliği“nin üzerinde, kişinin adı soyadı, T.C kimlik numarası, pasaport numarası, doğum tarihi, uyruğu, “Covid-19 aşısı olmuştur” bilgisi, aşı adı, aşının yapıldığı tarih gibi bilgilerin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın geçtiğimiz yaz hayata geçirdiği güvenli turizmin logosu yer aldı.

Kimlik kartının üzerinde ayrıca bir karekod da bulunuyor. Karekod okutulduğunda sistem e-Nabız’a yönlendiriyor. İngilizce ve Türkçe olarak ekranda, “Aşı kimliği TC Kimlik numaralı ve pasaport numaralı, ‘x kişisine aittir”. Bu kimlik 09.05.2021 tarihinde T.C Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulmuştur” ifadeleri yer alıyor.
Aşı Kimliği nasıl alınır?

– HES uygulamasına giriş yaptıktan sonra Hesabım menüsünden pasaportunuzu tanımlayın

– Ardından Pasaportlarım menüsüne gelerek ekle tuşu seçip pasaport numaranızı girin.

–  Ana ekrana dönerek “Kovid-19 aşı bilgilerim” kutucuğunu seçin. Gelen ekrandan Aşı Kartlarım’ı tıklayıp ardından “Aşı kartı oluştur” seçeneğine tıklayın.

– Bu işlemin ardından aşı kartında pasaport bilgilerinin yer alması isteniyorsa seçiminizi yapın.

– Eğer seçim yapmadan devam edilirse kart kayıt olunan mevcut kimlik bilgileriyle kimliğiniz oluşturulacak. Farklı bir pasaport bilgisinin aşı kartında yer alması isteniyorsa “Hesabım” bölümünden tanımlama yapabilecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.