KORONAVİRÜSTEKİ ADALETSİZLİĞİ BİTİRECEK AŞI ÖNERİSİNE PAPA’DAN DA DESTEK | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 18:41

KORONAVİRÜSTEKİ ADALETSİZLİĞİ BİTİRECEK AŞI ÖNERİSİNE PAPA’DAN DA DESTEK

Papa, aşı adaletsizliğini bitirmesi beklenen “Kovid-19 aşılarının fikri mülkiyet haklarını koruyan patentlerin askıya alınması” fikrine destek verdi.

KORONAVİRÜSTEKİ ADALETSİZLİĞİ BİTİRECEK AŞI ÖNERİSİNE PAPA’DAN DA DESTEK
Son Güncelleme :

08 Mayıs 2021 - 18:02

3650 Okuma

Gençlere yönelik “Vax Live: Dünyayı yeniden birleştirme konseri” isimli etkinliğe video mesaj yollayan Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, bireyselliği terk ederek ortak iyiyi teşvik etmek gerektiğini söyledi.

Almanya, fikri mülkiyet haklarının kaldırılması teklifine karşı çıktı

Papa, “Bunun için aşıya evrensel erişimi ve fikri mülkiyet haklarının geçici olarak askıya alınmasını sağlamak için bizi harekete geçirecek olan bir adalet ruhuna ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Papa, daha kapsayıcı, eşitlikçi ve sürdürülebilir bir ekonomik model oluşturulmasına imkan veren birlikteliğe ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Rusya’dan aşıların fikri mülkiyet hakkının kaldırılmasına destek

ABD yönetiminin, hafta içinde aşılarla ilgili fikri mülkiyet hakları konusunda ülkesinin tutumunda değişikliğe giderek bu hakların kaldırılması fikrine desteğini ifade etmişti. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de ABD’nin destek verdiği bu fikri tartışmaya hazır olduklarını dile getirmişti.

BioNTech fikri mülkiyet serbestliğine karşı çıktı

Alman ilaç firması BioNTech’in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin ise Kovid-19 aşılarının üretim kapasitesini artırmak için fikri mülkiyetten vazgeçmenin doğru bir yol olmadığını, bunun yerine üretim lisansları verilmesi gerektiğini kaydetmişti.

Koronavirüsü biterecek öneri ABD’den

Fikri mülkiyet hakkının kaldırılması fikri yoksul ve bazı gelişmekte olan ülkeler tarafından desteklenirken bazı Batılı ülkeler ve ilaç şirketleri plana karşı çıkıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.