AZERBAYCAN’A RUS KORONAVİRÜS AŞISI SPUTNİK V’NİN İLK PARTİSİ ULAŞTI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 14:06

AZERBAYCAN’A RUS KORONAVİRÜS AŞISI SPUTNİK V’NİN İLK PARTİSİ ULAŞTI

Rusya’nın koronavirüs salgınına karşı geliştirdiği Sputnik V aşısının ilk partisi Azerbaycan’a ulaştı.

AZERBAYCAN’A RUS KORONAVİRÜS AŞISI SPUTNİK V’NİN İLK PARTİSİ ULAŞTI
Son Güncelleme :

03 Mayıs 2021 - 8:58

1850 Okuma

Rusya’nın Azerbaycan Büyükelçisi Mihail Boçarnikov, Sputnik V aşısının ilk partisinin Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye ulaştığını duyurdu.

Boçarnikov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Rus koronavirüs aşısının Paskalya günü Azerbaycan topraklarına ulaşmasından çok memnunuz. Rus aşısı Azerbaycan’ın koronavirüs enfeksiyonu ile mücadelesine katkıda bulunacak. Sputnik V’nin etkinliği yaklaşık yüzde 97. Rus tarafı bu mücadelede kardeş Azerbaycan’a yardım etmek için elinden gelen her şeyi yapıyor” dedi.

Rus koronavirüs aşısı Sputnik V, nüfusu 3.2 milyar kişiyi aşan toplam 64 ülkede tescil edilmiş durumda.

Dünyanın en saygın tıp dergilerinden The Lancet, faz 3 klinik testlerinin sonuçlarına göre Sputnik V’nin etkinliğinin yüzde 91.6 olarak teyit edildiği bir makale yayınlamıştı. Geçenlerde ise 3.8 milyondan fazla Rusya vatandaşının aşılanması ile ilgili veri analizine göre Rus aşısının etkinliği yüzde 97.6 olarak duyuruldu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.