AŞIDA HAZİRAN MÜJDESİ! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 22:13

AŞIDA HAZİRAN MÜJDESİ!

Haziran ayında aşı temininin sağlanması ve yerli aşının da devreye girmesiyle aşı bolluğu yaşanması bekleniyor…

AŞIDA HAZİRAN MÜJDESİ!
Son Güncelleme :

30 Nisan 2021 - 9:14

3820 Okuma

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, BioNTech aşısının iki dozu arasındaki sürenin uzatılarak 6-8 hafta olacağını açıklamasının ardından kamuoyunda aşıların etkinliğinin azalacağına ilişkin endişeler meydana geldi.

Ancak sürenin uzatılması, bağışıklık veya aşıların sonradan oluşacak korumaları açısından bir sorun teşkil etmiyor. BioNTech aşısı, 1’inci dozun ardından yüzde 70 üzerinde koruyuculuk sağlıyor. İngiltere’den çıkan veriler, aşının ilk dozundan 4-5 hafta sonra da bu koruyuculuğun yüzde 80’lere çıktığını ortaya koyuyor. Sürenin uzatılmasıyla daha fazla insana ilk doz aşısının yapılması planlanıyor. Özellikle mutasyonların etkisini yoğun olarak gösterdiği bu günlerde, çok sayıda insanın hızla korunması hedefleniyor. Böylece tam kapanma sürecinde de aşılamanın hızı düşmeyecek.
Sağlık Bakanı Koca: 50 milyon doz Sputnik V aşısı için imza atıldı

ÜÇ AY ARA VEREN VAR

Uzmanlar, aşı tedariki konusunda sıkıntı çekilmemesi için iki doz arasındaki sürenin uzatılmasını tavsiye etmişti. İngiltere, Kanada ve Almanya’nın da aralarında bulunduğu bazı ülkelerde süre uzatıldı. Hatta bazı ülkelerde 28 gün yerine, 45 güne veya 3 aya kadar çıkabiliyor.

AĞUSTOSTA 18 YAŞ ALTI

Ayrıca Bakan Koca, önümüzdeki iki ay boyunca aşı teminin zor olacağını ifade etmişti. Daha sonraki süreçte aşı temininin sağlanması ve yerli aşının da devreye girmesiyle aşı bolluğu yaşanması bekleniyor. Anlaşmaya varılan Sputnik V aşısından altı ay içinde 50 milyon doz Türkiye’ye gelecek. İlk sevkiyat ise mayıs ayında yapılacak. Haziran sonuna kadar 40 yaş üstü aşılanacak. Ağustosta ise aşılama programının 18 yaş altına inmesi planlanıyor.

Türkiye Gazetesi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.