FLAŞ İDDİA DOĞRUMU? THODEX CEO’SU YAKALANDIMI? | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 01:20

FLAŞ İDDİA DOĞRUMU? THODEX CEO’SU YAKALANDIMI?

FLAŞ İDDİA DOĞRUMU? THODEX CEO’SU YAKALANDIMI?
Son Güncelleme :

27 Nisan 2021 - 23:29

2070 Okuma

Flaş iddia: Thodex CEO’su yakalandı!

Flaş iddia: Thodex CEO’su yakalandı!

Türkiye’nin gündeminden düşmeyen yerli kripto para borsası Thodex ile ilgili gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Twitter hesabını kapatan ve Arnavutluk’a kaçtığı söylenen Thodex CEO’su Faruk Fatih Özerin kaldığı eve bugün baskın düzenlendi. Başkent Tiran’da düzenlenen operasyonda 3 şüpheli göz altına alınırken; Faruk Fatih Özer ile ilgili bir başka iddia gündeme geldi.

Faruk Fatih Özer, Kosova’da yakalandı

Türkiye’nin ilk global lisanslı kripto para borsası olarak anılan Thodex, tarihin en büyük kripto para skandallarından biriyle gündemde. İlk başta para alım-satım işlemlerini aniden durduran platform, hemen ardından internet sitesini kapatmasıyla sosyal medyanın diline düştü. Tepkilerin ardı arkası kesilmezken, CEO Faruk Fatih Özerin bir miktar parayla beraber yurtdışına çıktığı iddia edildi.

Faruk Fatih Özer kimdir? 

Thodex CEO’su, Priştine’de yakalandı.

Thodex CEO’su Faruk Fatih Özer,olaylar üzerine bir açıklama yapmış ve hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu söylemişti. Fakat bu açıklama yetkililerin ve müşterilerin kızgınlığını dindirmedi. Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), Türkiye’den gelen talep üzerine Thodex CEOsu için kırmızı bülten çıkardı. Özer’in Arnavutluk sınırları içerisinde olduğu biliniyordu.

ABC Gazetesi’nin haberine göre Faruk Fatih Özer, bugün Kosova’nın başkenti Priştine’de yakalandı.

Arnavutluk’taki evine baskın düzenlendi

2 milyar dolar vurgun yapan Thodex yöneticisi Faruk Fatih Özer’in ilk önce İstanbul’dan Arnavutluk’a geçtiği tespit edildi. Interpolün de arananlar listesine eklenen Özer, Türkiye ile Arnavutluk makamlarının ortaklığı kapsamında başkent Tiran’da aranmaya başlandı. Arama çalışmalarına hız kesmeden devam eden Arnavutluk polisi bugün Faruk Fatih Özer’in kaldığı eve baskın düzenledi. Polis ekipleri, Özer’e yardım ve yataklık eden iki şüpheliyi göz altına aldı.

Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer ile kardeşi Serap Özer de gözaltına alınanlar arasındaydı. Bu kişiler dahil olmak üzere 8 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.