NORMALE DÖNEN YENİ ZELLANDA’DA 50 BİN KİŞİLİK KONSER | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 12:37

NORMALE DÖNEN YENİ ZELLANDA’DA 50 BİN KİŞİLİK KONSER

Kovid-19 ile mücadelede normale dönen ülkelerden biri olan Yeni Zelanda’nın Eden Park Stadyumu’nda 50 bin kişilik sosyal mesafesiz konser düzenlendi.

NORMALE DÖNEN YENİ ZELLANDA’DA 50 BİN KİŞİLİK KONSER
Son Güncelleme :

25 Nisan 2021 - 18:59

1850 Okuma

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında bazı ülkeler yeni tedbirler aldığını duyururken bazı ülkelerde de hayat normale dönüyor. İşte o ülkeleden biri de Yeni Zelanda.

50 BİN KİŞİLİK KONSER

Yeni Zelanda salgınla mücadelede sıkı tedbirler almış, sınırlarını kapatmış ve artık normalleşme sürecinin başladığını duyurmuştu. Hayatın normal döndüğü ülkede maskelerin çıktığı, sosyal mesafenin olmadığı 50 bin kişilik bir konser düzenlendi.

Ülkenin en büyük stadyumu olan Eden Park’ta Six60 isimli müzik grubu konser verdi. Konsere katılan bir kişi, “İnsan olarak birlikte olmak, birlikte şarkı söylemek bizim için çok önemli. Bu bize bir şeyin parçası hissi olduğumu veriyor” dedi.

“HARİKAYDI”

Stadyumda 50 bin kişiye konser veren müzik grubu Six60’in solisti Matiu Walters, “Kısıtlama altında olmanın nasıl bir şey olduğunu biliyoruz. Oldukça berbattı. Ve tekrar konserde çalabilecek miyiz bilmiyorduk. Ama birkaç nedenden ötürü burada Yeni Zelanda’da şanslıyız” ifadesini kullandı.

Grubun gitaristi Ji Fraser ise “İnsanların ne kadar heyecanlı olduklarını görmek, dışarıda olmaktan ve canlı müzik duymaktan ve onların acımasız bir yıldan uzaklaştığını görmek harikaydı. Çok özeldi. Normal hayatı özlemişiz” diye konuştu.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, virüsün kontrol altına alındığı belirterek, Avustralya ve Yeni Zelanda arasındaki uçuşlarda 19 Nisan’dan itibaren karantina şartının kaldırıldığını açıklamıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.