FRANSA’DA ASKERLERDEN İÇ SAVAŞ UYARISI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 05:28

FRANSA’DA ASKERLERDEN İÇ SAVAŞ UYARISI

Fransa’da generaller, ülkede büyüyen bir kaos olduğu iddiasında bulunarak Macron’a bunu durdurması gerektiği, aksi takdirde iç savaş çıkacağı uyarısında bulundu

FRANSA’DA ASKERLERDEN İÇ SAVAŞ UYARISI
Son Güncelleme :

23 Nisan 2021 - 18:36

2030 Okuma

Fransa’da aşırı sağcıların oluşturduğu bir plaformda, ülkede iç savaş çıkabileceği yönünde çağrı yapıldı.

Çağrıda imzası bulunan kişilerin arasında ise 20 general, 100 kadar subay ile 1000’den fazla asker yer alıyor.

ASKERLERDEN MACRON’A BİLDİRİ

Fransa’nın çok sayıda tehdit altında olduğu iddia edilen mektupta, ülkeyi tehdit eden çözülmenin kınanması gerektiği ifade edildi.

Mektupta, ırkçılık karşıtı bir ayrımcılıkla vatan topraklarında huzursuzluk ve topluluklar arasında nefret oluşturulduğu belirtilerek ‘ırkçılık’ ve ‘dekolonizasyon’ gibi terimlerle ırkçı bir savaş istendiği öne sürüldü.

Bu terimleri kullananların, Fransa’nın geleneklerini, kültürünü hor gördüğü ve geçmişinden uzaklaştırarak ülkenin dağıldığını görmek istediği savunulan mektupta, İslamcılık ve banliyölerin ayrımcılık ve bölünmeye yol açtığı iddia edildi.

İÇ SAVAŞ TEHDİDİ

Mektupta, yetkililerin, polisleri gösterilerde paravan ve günah keçisi olarak kullandıkları, insanların sadece verilen emirleri yerine getiren polisleri tehdit ettiği aktarılarak “Tehlikeler büyüyor, her geçen gün şiddet artıyor” ifadesi kullanıldı.

Yöneticilerin bu tehlikeleri yok etmesi gerektiği belirtilen mektupta, “Artık ağırdan almaya vakit kalmadı, aksi takdirde bu büyüyen kaosu yarın iç savaş sonlandıracak ve sizin sorumlu olacağınız binlerce ölüm meydana gelecek” denildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.