KORONAVİRÜS AŞISI İÇİN KARIŞIM ÇÖZÜMÜ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 14:21

KORONAVİRÜS AŞISI İÇİN KARIŞIM ÇÖZÜMÜ

Koronavirüs salgınına karşı üretilen aşıların etkinliğinin artırılması amacıyla uygulanan karışım yöntemi, klinik aşamaya taşınıyor.

KORONAVİRÜS AŞISI İÇİN KARIŞIM ÇÖZÜMÜ
Son Güncelleme :

14 Nisan 2021 - 14:11

2190 Okuma

Koronavirüs salgınına karşı üretilen aşıların etkinliğinin artırılması amacıyla karışım yöntemi hayata geçiriliyor. Dünya genelinde uygulanan aşıların koruyuculuğunun daha yüksek seviyelere çıkartılması için aşıları birbirine karıştırma fikri laboratuvara taşınıyor.

İngiltere’de koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında başlatılan ‘karışık aşı uygulaması’ klinik deneyinin genişletilerek, daha fazla sayıda kişiye uygulanacağı açıklandı.

COM-COV KLİNİK DENEYLERİ BAŞLIYOR

İngiliz bilim insanları “karışık aşı uygulaması” için harekete geçti. Bilim insanları, Oxford / AstraZeneca ve Pfizer / BioNTech aşıları farklı kombinasyonlarda ve farklı aralıklarla Kovid-19 ve mutasyonlarına karşı uzun süreli bağışıklık sağlamak için Com-Cov klinik deneyinin genişletileceğini ifade etti.

Com-Cov klinik deneyinde, ilk doz Pfizer veya AstraZeneca aşısı alan 50 yaşın üzerindeki yetişkinler, ikinci dozu Moderna veya Novavax aşısı olacağı ifade edildi.

Sağlık uzmanları, aşıların karıştırılmasının ve eşleştirilmesinin güvenli olduğunu belirterek istenmeyen yan etkiler konusunda denemeye gönüllü katılanları sürekli takip edeceklerini belirtti.

MAYIS’TA AÇIKLANACAK

Com-Cov klinik deneyinin ilk aşamasının sonuçlarının Mayıs ayında açıklanması bekleniyor. Genişletilmiş denemelerin sonuçlarının ise Haziran veya Temmuz ayında raporlanması planlanırken, klinik deneyin bir yıl kadar devam edeceği açıklandı.Öte yandan, İngiltere’de şu anda üç farklı aşı kullanılıyor. BioNTech/Pfizer ile Oxford Üniversitesi/AstraZeneca’nın yanı sıra son olarak Moderna aşısı da kullanılmaya başlandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.