CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 20:49

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesi için “Montrö sözleşmesi ile uzaktan yakından alakası yok” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI
Son Güncelleme :

14 Nisan 2021 - 17:20

1180 Okuma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütüphane Söyleşileri kapsamında gençlerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan’a ilk yöneltilen soru Kanal İstanbul ile ilgili oldu. Dev proje için “42-43 km uzunulğu olan kanal burası, bu kanalda Karadeniz’i Marmara’ya bağlıyoruz” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Bununla birlikte de tabi Karadeniz’de ve Marmara tarafında gelen gemilerin oralarda bekleme beklememe bu süreçler hepsi bizim kudretimizde. Tabi bunun Montrö ile yakından ve uzaktan alakası da yok. Montrö, İstanbul Bogazı ile alakalı sözleşmeydi.

Dolayısıyla burada kendi bağımsızlığımızı kendi egemenliğimizi tamamen tesis ettiğimiz bir eser kazandırıyoruz. Şimdi Montrö ile yakından uzaktan alakası olmayan Kanal İstanbul ne yapacaktır? Çok daha huzurlu rahat olacaktır.

Kanal İstanbulumuzu, İstanbulumuza kazandırdığımızda İstanbul çok çok büyük bir zenginliğe kavuşmuş olacak ve İstanbul Boğazı da çevrecilik açısından ciddi manada rahatlayacaktır.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.