ACİL SERVİSLERDE BULAŞI ENGELLEYECEK TIBBİ CİHAZ GELİŞTİRDİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

23 Nisan 2024 - 19:56

ACİL SERVİSLERDE BULAŞI ENGELLEYECEK TIBBİ CİHAZ GELİŞTİRDİ

Acil servislerde kullanılmak üzere, sağlık çalışanlarının hastalarla temasını en aza indiren bir tıbbi cihaz geliştirildi.

ACİL SERVİSLERDE BULAŞI ENGELLEYECEK TIBBİ CİHAZ GELİŞTİRDİ
Son Güncelleme :

14 Nisan 2021 - 18:00

2040 Okuma

Coşkunöz Holding’e bağlı bilgi teknolojileri şirketi CITS, Coşkunöz A-Ge Merkezi ve Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi iş birliğiyle acil servislerde kullanılmak üzere, sağlık çalışanlarının hastalarla temasını en aza indiren bir tıbbi cihaz geliştirdi.

Cihaz, bir sağlık çalışanının desteğine gerek kalmadan, acile başvuran hastanın ateş ve oksijen satürasyonunu dijital olarak ölçerken, pandemiye yönelik ayırıcı tanı sorularını da hastaya yöneltiyor. Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’nde kullanılmaya başlanan cihaz, triaj süresini de kısaltarak başvuran hastayı ilgili polikliniğe yönlendiriyor.

Pandemi başladığından bu yana sağlık-sanayi iş birliği çerçevesinde geliştirdiği çeşitli medikal ürünleri sağlık çalışanlarının kullanımına sunan Coşkunöz Holding, bu kez de Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Translasyonel Tıp Anabilim Dalı ile Holding’e bağlı bilişim şirketi CITS ve Coşkunöz Ar-Ge Merkezi’nin ortak çalışmasıyla geliştirilen PandeMİK isimli akıllı cihaz projesinde yer aldı.

Cihaz, pandemi ortamında hastaların triajını izole şekilde ve dijital olarak gerçekleştirmeye imkân veriyor.

Medikal kiosk ünitesinde çalışan ve pandemiye özgü tanı sorularını içeren yazılım ile ateş ölçer ve oksimetre cihazlarından oluşan PandeMİK, dokunmatik ekranla çalışıyor.

Cihaz, hasta-sağlık çalışanı temasını en aza indirerek hastaların doğru polikliniğe en hızlı şekilde yönlendirilmesini sağlıyor.

PandeMİK, dijital termometre ile ateş, puls oksimetre ile oksijen satürasyonu ölçümü yaparak hastaya Sağlık Bakanlığı’nın pandemi tarama algoritmasında yer alan soruları yöneltiyor.

Cihaz, kısa sürede triajı tamamlayarak hastayı cep telefonuna gönderdiği SMS ile uygun polikliniğe yönlendiriyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.