DOLAR VE EURO SAKİN SEYRİNİ KORUYOR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

23 Nisan 2024 - 21:03

DOLAR VE EURO SAKİN SEYRİNİ KORUYOR

Dolar ve euro,, haftanın ikinci gününe de sakin bir başlangıç yaparken dolar/TL 8,15; euro/TL ise 9,70’in hemen altında değerleniyor.

DOLAR VE EURO SAKİN SEYRİNİ KORUYOR
Son Güncelleme :

13 Nisan 2021 - 9:34

1680 Okuma

Dolar/TL haftanın ilk gününde 8,20’nin üzerini test ettikten sonra günün kalanında 8,15 seviyelerinde dengelenmişti. Bu sabah saatleri itibarıyla da benzer seviyelerden güne başlayan dolar/TL 8,14-8,15 aralığında değerleniyor. Euro/TL için de 9,70’in hemen altındaki seviyeler korunuyor.

DOLAR ÜÇ HAFTANIN DİBİNDE, GÖZLER ABD ENFLASYONUNDA

Dolar, ABD Hazine tahvil getirilerindeki düşük seyrin etkisiyle başlıca para birimleri
karşısında üç haftanın dip seviyesine yakın seyrederken, işlemciler TSİ 15:30’da yayınlanacak ABD enflasyon verisini bekliyor.

ABD Hazine tahvil getirileri büyük çaplı mali destek paketlerinin gevşek para politikasının
devam etmesiyle birlikte ABD ekonomik büyümesini canlandıracağı ve enflasyonu yükselteceği beklentileriyle son ayların en yüksek seviyelerine çıktıktan sonra gerilerken, dolar bu düşüşe paralel olarak değer kaybetti.

ABD’de Perşembe günü açıklanacak perakende satış verisi da yakından izlenecek.
Boston Fed Başkanı Eric Rosengren dün ABD ekonomisinin bu yıl destekleyici para ve maliye politikası sayesinde önemli bir toparlanma görebileceğini, ancak istihdam piyasasının toparlanmaktan hâlâ oldukça uzak olduğunu söyledi.

Dolar endeksi Asya piyasasındaki işlemlerde hafif artışla 92.170’e yükseldi ancak
yine de 23 Mart’tan bu yana en düşük seviyesi olan Perşembe günü gördüğü 91.995’e yakın seyretti.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN