KORONAVİRÜS VÜCUDA GİRDİĞİ ANDA UYARI VEREN ÇİP GELİŞTİRİLDİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 14:28

KORONAVİRÜS VÜCUDA GİRDİĞİ ANDA UYARI VEREN ÇİP GELİŞTİRİLDİ

ABD Ordusu, deri altına yerleştirilen, vücuda koronavirüs girdiği zaman hızlıca virüsü saptayan ve semptomlar ortaya çıkmadan uyarı veren bir çip geliştirdi.

KORONAVİRÜS VÜCUDA GİRDİĞİ ANDA UYARI VEREN ÇİP GELİŞTİRİLDİ
Son Güncelleme :

12 Nisan 2021 - 11:32

4690 Okuma

ABD Ordusu’nun araştırma geliştirme merkezi olarak kabul edilen DARPA (Savunma Ar-ge Projeleri Dairesi) koronavirüs salgınıyla mücadelede önemli bir cihaz geliştirdi.

Amerikan CBS kanalında yayınlanan “60 Minutes” programı, DARPA’nın geliştirdiği “Kovid-19 çipini” görüntüledi.

Among some of the current projects that the Defense Advanced Research Projects Agency is developing: a health-monitoring subdermal implant. It’s not a government tracking microchip, but rather a tissue-like gel engineered to continuously test your blood. https://t.co/1UDs9dBNcE pic.twitter.com/Zfph8xQUKC

— 60 Minutes (@60Minutes) April 11, 2021

Derinin altına yerleştirilen çip, vücuda koronavirüs girdiği zaman hızlıca virüsü saptıyor ve semptomlar ortaya çıkmadan uyarı veriyor.

Bilindiği üzere, ABD’ye ait USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin tüm personeli Kovid-19’a yakalanmıştı. DARPA’nın projeye, bu vakalardan sonra başladığı kaydedildi.

Koronavirüs pandemisi başladığı ilk günlerde, aşı üzerinden başlayan ve üzerine komplolar üretilen “bu salgınla herkese çip takacaklar” teorisi, CBS’in haberinin ardından tekrar gündeme geldi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.