SOFAGATE’İN BAŞ AKTÖRÜ CHARLES MİCKEL’İN KOLTUĞU SALLANIYOR! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 18:46

SOFAGATE’İN BAŞ AKTÖRÜ CHARLES MİCKEL’İN KOLTUĞU SALLANIYOR!

AB Konseyi Başkanı Michel’in istifası için Avrupa’daki bazı kadın dernekleri kadınları ‘küçük düşürdüğü’ gerekçesiyle imza kampanyası başlattı.

SOFAGATE’İN BAŞ AKTÖRÜ CHARLES MİCKEL’İN KOLTUĞU SALLANIYOR!
Son Güncelleme :

11 Nisan 2021 - 22:48

1810 Okuma

Belçika basınındaki haberlere göre, Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinde yaşanan ve Avrupa basınında “Sofagate” olarak adlandırılan protokol olayının ardından kadın hakları ve cinsiyet eşitliği konularında çalışan bazı kadın kuruluşları, Michel’e tepki gösterdi.

Millennia Vakfı öncülüğündeki kuruluşlar, Michel’in von der Leyen’i “küçük düşürdüğü” gerekçesiyle istifa etmesi talebiyle mektup hazırladı.

‘Koltuk krizinde’ baş aktör Michel son noktayı koydu

Bu amaçla hazırlanan mektuba, Belçika, Fransa, İtalya gibi ülkelerden kısa sürede 3 binden fazla kişinin imza attığı bildirildi. AB dışındaki ülkelerden de birçok kadının kampanyaya imza verdiği kaydedildi.

Kadın hakları kuruluşları, Michel’in “büyük hata yaptığını” belirterek, von der Leyen’in şahsında bütün kadınların küçük düşürüldüğünü belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.