HAVADA SICAK TEMAS: ABD-RUS UÇAKLARI KARŞI KARŞIYA GELDİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 16:09

HAVADA SICAK TEMAS: ABD-RUS UÇAKLARI KARŞI KARŞIYA GELDİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus MiG-31 avcı uçağının Pasifik Okyanusu üzerinde seyreden ABD’ye ait RC-135 keşif uçağına önleme yaptığını bildirdi.

HAVADA SICAK TEMAS: ABD-RUS UÇAKLARI KARŞI KARŞIYA GELDİ
Son Güncelleme :

11 Nisan 2021 - 22:57

2470 Okuma

Rus uçakları ile ABD keşif uçağı havada karşılaştı. Rusya Savunma Bakanlığı’na bağlı Ulusal Savunma İdare Merkezi, ABD’ye ait RC-135 keşif uçağına önleme yapıldığını bildirdi.

AVCI UÇAKLARINDAN MÜDAHALE

Ulusal Savunma İdare Merkezi’nin açıklamasında “Hava hedefinin tanımlanması ve Rusya sınırlarının ihlal edilmesinin önüne geçilmesi için Doğu Askeri Bölgesi’ndeki nöbetçi hava savunma birliklerinden bir MiG-31 avcı uçağı havalandırıldı” denildi.

ABD’ye ait RC-135 keşif uçağının yönünü değiştirmesinin ardından MiG-31 mürettebatının sorunsuz bir şekilde üsse döndüğü ifade edildi.

VİDEO YAYINLANDI

Ulusal Savunma İdare Merkezi, Rus avcı uçağının önleme uçuşunu uluslararası hukuka uygun bir şekilde yaptığını ve Rusya’nın sınırlarının ihlal edilmesine izin verilmediğini de vurguladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, MiG-31’in RC-135’e önleme yaptığı uçuşun bir bölümünü kamuoyuyla paylaştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.