ABD’DE KONGRE BASKININA DAİR YENİ BELGELER ORTAYA ÇIKTI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 16:41

ABD’DE KONGRE BASKININA DAİR YENİ BELGELER ORTAYA ÇIKTI

ABD’de Kongre Baskını olarak tarihe geçen olaylar hakkında yeni belgeler ve bulgular ortaya çıktı.

ABD’DE KONGRE BASKININA DAİR YENİ BELGELER ORTAYA ÇIKTI
Son Güncelleme :

11 Nisan 2021 - 12:24

1770 Okuma

Associated Press (AP) haber ajansı, 6 Ocak Kongre baskını esnasında Kongrede bulunan yetkililerin davranışlarına ilişkin yeni belgeleri yayımladı.

“BURAYI TEMİZLEYİN” EMRİ

Belgelere göre, baskın esnasında Kongre’de 3 Kasım seçimlerinin sonuçlarının resmileşmesi için yapılan Senato oturumuna başkanlık eden Mike Pence, protestocuların binaya girmesinden kısa süre sonra götürüldüğü güvenli yerde, dönemin Savunma Bakan Vekili Christopher Miller’ı aradı.

Pence, 1 dakikadan daha kısa süren görüşmede Miller’a Kongrenin güvende olmadığını belirterek, “Burayı temizleyin.” emrini verdi.

Ayrıca o anda binada olan Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ve Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, askeri yetkilileri arayarak yardım istedi.

PENTAGON DA HAREKETLİYDİ

Öte yandan Kongre baskını haberinin basına yansımasının ardından Pentagon’da da hareketli dakikalar yaşandı ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley de Pentagon’un üst düzeyleri ile yaptığı telekonferansta “Düzeni bir an önce sağlamalıyız.” ifadesini kullandı.

Ancak tüm bu yardım çağrılarına ve Milley’in telefon konuşmasına rağmen, Ulusal Muhafızların Kongreye gönderilmesindeki gecikme de dikkatlerden kaçmadı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.