AK PARTİ’Lİ KASACI :CHP GENEL BAŞKANINI KINIYORUM | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 08:26

AK PARTİ’Lİ KASACI :CHP GENEL BAŞKANINI KINIYORUM

AK PARTİ’Lİ KASACI :CHP GENEL BAŞKANINI KINIYORUM
Son Güncelleme :

08 Nisan 2021 - 19:50

4760 Okuma

Bornova belediyesi Meclis toplantısında söz alan Ak parti Bornova  Meclis üyesi Adem Kasacı toplantı da söz hakkı isteyerek Chp ‘nin İstanbul sözleşmesi ile ilgili asılsız iddialarının mesnetsiz olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. Chp Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kınadı.

Ve sözlerine şöyle devam etti.

 

Son 20 yılda, insan haklarının her alanında sessiz devrimler yapan AK Partimizin kadın haklarına verdiği önemi özetlemeye çalıştık.

 

Geçtiğimiz toplantıda CHP’nin Sayın Grup Başkanvekili İstanbul Sözleşmesi ve Kadın haklarıyla ilgili objektif ve somut hiçbir veriye dayanmayan, asılsız ve gerçeklikten uzak bir açıklama yaptı. Hepimiz dinledik.

 

Ben öncelikle sayın başkanvekiline, Cumhuriyet Halk Partisi içinde tacize ve tecavüze uğrayan kadın yol arkadaşlarına kulak vermesini elzemle tavsiye ediyorum. Ardından da şu soruları sormak istiyorum.

 

1)Kadın cinayetlerine yönelik en ağır cezaların düzenlendiği, 2005 yılında Türk Ceza Kanunu reformunu AK Partinin yaptığını bilmiyor musunuz?

 

2)Kadınlara Sosyal güvenlik haklarını, analık sigortasını, emeklilik imkanlarını AK Parti döneminde güçlendirildiğini bilmiyor musunuz?

 

3) Anayasaya “kadın ve erkekler eşit haklara sahiptir, devlet bunu sağlamakla yükümlüdür” maddesinin AK Parti döneminde eklendiğini bilmiyor musunuz?

 

4) Türk Medeni Kanunu kapsamında, kadınlar için aile konutu, edinilmiş mallar üzerinde Ak Partinin haklar tesis ettiğini bilmiyor musunuz?

 

5) İş Kanunu kapsamında işyerlerinde kadınlara yönelik tüm ayrımcılıkların Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde kaldırıldığını bilmiyor musunuz?

 

Yaptığı sessiz devrimlere toplumun tüm kesimlerine olduğu gibi kadınlara sosyal alanda birçok haklar tanıyan AK Parti, CHP teşkilatları içinde tacize ve tecavüze uğrayan kadınların da yanındadır. Mağduriyet yaşayan kadınlar hakkında tek kelime etmeyen CHP  Genel Başkanını kınıyorum dedi.

Haber: Ezgi Özmeriç

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.