YEMEN’DEN SON DAKİKA TÜRKİYE AÇIKLAMASI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 13:20

YEMEN’DEN SON DAKİKA TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Yemen Şura Meclisi Başkanı Ahmed bin Dağr, Türkiye’nin Yemen’in güvenlik ve istikrarını destekleyen tutumunu takdir ettiklerini söyledi.

YEMEN’DEN SON DAKİKA TÜRKİYE AÇIKLAMASI
Son Güncelleme :

06 Nisan 2021 - 9:19

1340 Okuma

Yemen haber ajansı SABA’ya göre, Bin Dağr, görev süresi dolan Türkiye’nin Yemen Büyükelçisi Faruk Bozgöz ile Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bir araya geldi.

TÜRKİYE’NİN TAVRINI TAKDİR EDİYORUZ

İki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı görüşmede Bin Dağr, Türkiye’nin Yemen’in güvenlik ve istikrarını, toprak bütünlüğünü destekleyen tutumunu, uluslararası platformlarda meşru yönetimden yana tavır sergilemesini ve insani yardım alanındaki çalışmalarını takdir ettiklerini bildirdi.

Bozgöz de görüşmede, Türkiye’deki siyasi iktidarın Yemen’deki barış çalışmalarını desteklediğini vurguladı.

Bin Dağr’ın, Bozgöz’le görüşmesinde, Birlemiş Milletler (BM) öncülüğünde yürütülen barış çalışmalarının da değerlendirildiği belirtildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen’de, İran destekli Husiler, Eylül 2014’ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015’ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.