DÜNYADA İLK: SABA TÜMER KAHKAHASINI NFT OLARAK SATTI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Mart 2024 - 08:59

DÜNYADA İLK: SABA TÜMER KAHKAHASINI NFT OLARAK SATTI

Son Güncelleme :

04 Nisan 2021 - 17:11

2610 Okuma
DÜNYADA İLK: SABA TÜMER KAHKAHASINI NFT OLARAK SATTI

Ünlü sunucu ve gazeteci Saba Tümer dünyada bir ilke imza attı. Kahkahaları ile kendine has bir imzaya sahip olan deneyimli televizyoncu gülüşünü NFT’ye dönüştürüp rekor bir fiyata sattı.

Kripto sanat olarak da bilinen NFT akımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük ses getiriyor. Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’in ilk tweet’i geçtiğimiz ay bir Türk tarafından 2.9 milyon dolara satın alınırken; ünlü karikatürist Tarık Tolunay ve tecrübeli oyuncu Bensu Soral da dijital resimlerini aynı yöntem ile açık arttırmaya sattı. Geçtiğimiz hafta gazeteci Cüneyt Özdemir bir tweet gönderisini 10 bin dolara satıp kazandığı parayı Darüşşafaka’ya bağışladı. Son olarak benzer bir haber de Saba Tümer’den geldi.

Saba Tümer ikonik kahkahasını 90 bin TL’ye sattı

Altın Kelebek ödüllü deneyimli sunucu Saba Tümer dün akşam saatlerinde ilginç bir tweet atarak takipçilerini şaşırttı. Uzun bir kahkaha metni yayınlayan Tümer, akabinde yeni bir gönderi daha paylaşıp İzzet Pinto‘yu etiketledi. Geçen hafta Cüneyt Özdemir’in NFT tweet’ine 10 bin dolar ödeyen ünlü medyacı Pinto, Tümer’in şu notu ile karşılaştı:

“Benim kahkahama paha biçilemez ama bu tweet’i satmak istesem ne kadar ödersin?”

 

Dakikalar içerisinde Saba Tümer’e geri dönüş yapan İzzet Pinto, ikonik kahkahayı bir sanat eseri olarak değerlendirmek istediğini paylaşıp 80 bin TL teklif etti.

 

Pinto’nun olumlu geri dönüşünün ardından Saba Tümer son durumu açıkladı ve kahkahasının NFT olarak rekor fiyata satıldığını söyledi. İzzet Pinto o ünlü kahkahaya 90 bin TL ödedi. Tümer ise parayı eşit olarak Darüşşafaka, Tohum Otizm Vakfı ve 10 bin fidanla “Kahkaha Korusu” yaptırmak için bağışladığını takipçileriyle paylaştı.

Peki ya siz Saba Tümer’in kahkahasını NFT’ye dönüştürüp satması ve karşılığında elde ettiği parayı bağışlaması ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

shiftdelete.net

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.