HANGİ AKLA HİZMET | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 12:20

HANGİ AKLA HİZMET

HANGİ AKLA HİZMET
Son Güncelleme :

15 Mart 2021 - 9:13

5780 Okuma

Hangi akla

Hizmet
Yaşını başını almış insanlar dahil korona virüs yasaklarına ülkemizde ve diğer ülkelerde de uymaya direnmek niye.
Yazık bir takım akılsız kafalar insanlara zarar vermek için elinden gelen gayreti esirgemiyor. Yasaklara aykırı tutumu yetmiyor sokak eylemi yapıyor sağlıkçılara saldırıyorlar. Bunlara sade vatandaşların yani insan hayatına önem veren yasaklara uyan vatandaşların ders vermesi gerekmiyormu. Toplum toplumsal uyumun gereğini vurgulamalı ki devlet çok daha rahat ve güçlü olarak sosyal hakları koruyabilsin. Virüs okulların açılması İle bir İle dokuz yaş arasında görülmeye başlamış. Bu bilinirken koca koca insanların toplu partiler düzenleyerek tehlikeyi büyütmelerini anlamak mümkün değil. Birde güvenlik güçlerine direnerek posta koymak hiç doğru değil.
Çünkü kabalık yaparken küçük düşüyorlar. Nedenmi güvenlik güçleri kendilerini paket edip alıp gidiyor herkeste görüyor ne oldu posta koyman kardeşim. Bir hayatın otuz kırk elli yılını aman ne beyefendi insan dedirtmek için harcayanlar var. Adam olmak külhan bey olmak işte kendine ne beyefendi adam dedirtmekten geçer. Toplumda hala bunu anlamayan kafalar için diyorum. Yoksa herkes bıçkın kabadayı maço olabilir çokta kolay iki dakikayı alır. Önemli ve zor olan kırk yıl harcayıp beyefendi olmak. Şimdi yanındaki kimseye bir tokat atarsan kabadayı olabilirsin ama ayni anda bir iyilik yap bakalım deseler yapabilirmisin. Hayır işte konu bu. Delikanlılığı başka ifadeler ile karıştırmamak gerekli. Delikanlı kurallara uyar uymayanı uyarır devletin kurallarına, mahalle,muhit kurallarına,örf,adet,ananelere uyar,uymayanları da uyarır.
Beyefendi olur cesur adil Mert insanlardır. Peki bu insanlara ne oldu ne olduda sokaklarda basit ezik büzük kabadayılar türedi. Kumarhaneler türedi kumar oynayanlar hiç bir dönemde bu şekilde ayak takımı olmadı. Nedir bu korona yasaklarına kumarhane İşletmeleri ile karşı gelmek. Nedir bu kapalı mekanlarda eylence partileri,özel mi türedi bunlar,anlaşılması mümkün değil. Bunlar korona virüs nedeni ile hastahaneye yatmayanlar çekilen çileyi ve ölümün soğuk yüzünü görmeyenler heralde.
Hiç bir zaman kötülük felaket geliyorum demez. Ancak habersiz gelen belaya karşı tedbir üzüntü mümkün olmayabilir.
Hepimizin bildiği bütün dünyanın tedbir tedbir diye uyarıda bulunduğu bilinen bir belaya karşı nasıl duyarsız kalınabilir ki. İşte şimdi dünyanın ve ülkemizin virüs belasına karşı uyarılara aptalca direnmek akıl işi olabilirmi. Eğitim diye başlamak istemiyorum çok klasik olacak.İnsanı hasta eden bir virüs var ölüme yol açıyor gözle görülüyor elle dokunuluyor,herkes söylüyor, korkuyor,zır cahil olsan,bunu anlayabiliyorsun o zaman neyin eğitimi. Bilerek hala virüs konusunda kurallara uymuyorsan o zaman öl kardeşim.Amma,çocukları,
gençleri, 65 yaş üzeri anne baba dedeleri düşün,tabi aklın varsa.
Korona virüs ortaya çıktığından bu yana ÖNCELİKLE insanlık İçin canını veren sağlıkçıları örnek al, onların hatırını vicdanında duymalıyız bence.Dünya TIP BAYRAMI KUTLU OLSUN sağlıkçılara teşekkür ederken sizi yetiştiren öğretmenlerin ellerinden öperiz.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.