CHP’Lİ SERTER’DEN HÜKÜMETE GARANTİ ELEŞTİRİSİ: ”VİCDANINIZ VARSA KENDİNİZİ SORGULAYIN’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 04:00

CHP’Lİ SERTER’DEN HÜKÜMETE GARANTİ ELEŞTİRİSİ: ”VİCDANINIZ VARSA KENDİNİZİ SORGULAYIN’

CHP’Lİ SERTER’DEN HÜKÜMETE GARANTİ ELEŞTİRİSİ: ”VİCDANINIZ VARSA KENDİNİZİ SORGULAYIN’
Son Güncelleme :

12 Mart 2021 - 10:28

1380 Okuma

CHP’li Serter’den Hükümete garanti eleştirisi “Müteahhitlere garantiye devam ediyorlar”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, TBMM Genel Kurulu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kanununda yapılacak değişiklik önerisi için söz alarak hükümetin müteahhitlere verdiği garantörlüğü sert sözlerle eleştirdi. Hükümetin bu uygulama ile halka geçmediği köprünün parasını ödettiğini söyleyen Serter, AKP sıralarına seslenerek, “Halk, geçemediği yolların, kullanamadığı köprülerin garantilerini kendi boğazından keserek öderken siz hala kullanılmayan havaalanlarının kiralarını erteleyin” dedi.

TBMM’de görüşülmekte olan  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kanunu değişiklik önerisi için söz alan Bedri Serter, hükümetin kendi icat ettiği garanti ödemeli sistemle yapılan ihalelere toplumun büyük tepki gösterdiğini söyledi.

AKP öncesi yapılan her tesisin, her yatırımın, hazine tarafından doğrudan finanse edilip devletin ilgili kurum ve kuruluşları tarafından inşa edildiğini hatırlatan Serter, “Şimdi devletin kurumlarının kefaleti kabul edilemez hâle geldi. Bugün ise liyakat değil, sadakat dediğiniz için devletin ne ciddiyeti kaldı ne de dürüstlüğü” diye tepki gösterdi. AKP döneminde kaldırılan Bayındırlık Bakanlığı’nı hatırlatan Serter, “İhalelerde bu bakanlıkça verilen birim fiyatlar geçerli olurdu, bir yıl geçerli olurdu. Şimdi ise o fiyatların 5 katı, 25 katı fazlasıyla sonuçlanan ihaleler, bu milletin iliğini, kemiğini sömürüyor. Her geçen yıl kişi başı millî gelir daha çok düştü, sayenizde halk yoksullaştı” dedi.

Damat Berat Albayrak’ın zamanında devletin parasını kayınpederinin parası gibi çarçur ettiğini söyleyen Serter, “Ortadan buhar olan paraların hesaplarını sakladı, neden kendisi de buhar oldu? 128 milyar dolar neden buhar oldu? Lütfen kendinizi sorgulayın. Köylülerin topraklarının büyük bir kısmı yurt dışı bağlantılı, kime destek verdiği belli olmayan tefeci bankaların eline geçti; kendinizi sorgulayın, geleceğimiz elden gidiyor; kendinizi sorgulayın eğer vicdanlar varsa. Ayıptır” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.