REKTÖR BUDAK,EGELİ KADIN ÇALIŞANLARIN ‘DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 11:02

REKTÖR BUDAK,EGELİ KADIN ÇALIŞANLARIN ‘DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI’

REKTÖR BUDAK,EGELİ KADIN ÇALIŞANLARIN ‘DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI’
Son Güncelleme :

08 Mart 2021 - 10:28

1160 Okuma

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite bünyesinde görevli olan kadın çalışanlarla bir araya gelerek Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Rektörlük bünyesindeki birimlerde görev yapan kadın çalışanlarla bir araya gelen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, kendilerine hediyeler takdim ederek tebrik etti.

Rektör Budak, “Ege Üniversitesi, gerek kurumsal politikaları gerekse eğitim-öğretim yaklaşımı konulanında her zaman kadınların yanında olmuştur.  Üniversitemizde, kadın sorunları ile ilgili önemli ve nitelikli bilimsel çalışmalar yapılmaktadır. Bizim görevimiz, yalnızca üniversitemizde değil, ülkemizde ve dünyada kadın hakları konusunda yayılımı sağlamak ve toplumun içine girerek, devletimizle birlikte kadın haklarının daha da ileriye taşınması için üniversite olarak önderlik yapmak. Ege Üniversitesinde, çalışanlarımızın yüzde 58’i ve öğrencilerimizin de yüzde 52’si kadın. Bu ortam, Ege Üniversitesinin çalışanları ve yöneticileri tarafından doğal olarak oluşturuldu. Kadının olduğu ortamda nezaket, saygı ve disiplin artıyor. Üniversitemiz bünyesindeki 17 Fakültenin, 8’inde kadın dekanlarımız görev yapıyor. Ben Rektör olarak; fakültelerimizde, yüksekokullarımızda, enstitülerimizde ve idari birimlerimizde kadın yöneticiler ile çalışmaktan son derece mutluyum. Bir kadın, sadece yetiştirdiği nesiller aracılığıyla değil; emeğiyle, özverisiyle, idealizmiyle, başarılarıyla ve hayatın her alanına kattığı değerlerle geleceğe yön verir. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.