IPHONE KULLANICILARI İÇİN GÜVENLİK ÖZELLİĞİ! SİZİ TAKİP EDEN KİŞİLERİ GÖSTERECEK | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

16 Nisan 2024 - 11:40

IPHONE KULLANICILARI İÇİN GÜVENLİK ÖZELLİĞİ! SİZİ TAKİP EDEN KİŞİLERİ GÖSTERECEK

Apple’ın kayıp iPhone’lar için geliştirdiği Bul uygulamasına iOS 14.5 ile yeni bir güvenlik özelliği geliyor. Bul uygulamasında yer alan Item Safety Alerts özelliği ile izleme cihazları yerleştirildiğinde veya birisi konumunuzu izlemeye başladığında uyarı verecek.

IPHONE KULLANICILARI İÇİN GÜVENLİK ÖZELLİĞİ! SİZİ TAKİP EDEN KİŞİLERİ GÖSTERECEK
Son Güncelleme :

05 Mart 2021 - 15:47

2050 Okuma

Apple, kayıp veya çalıntı cihazların yerini tespit edebilmek için Bul uygulamasını geliştirmişti. Şimdiye kadar milyonlarca kullanıcının iPhone veya iPad gibi cihazlarının yerini bulmasında kullanılan bu uygulama yeni yetenekler kazanıyor. iOS 14.5 beta sürümünde bu özellikler ortaya çıktı.

Android ve iOS cihazlarda kayıp telefon bulma işlemi nasıl yapılır?

ANINDA UYARI VERECEK

9to5Mac’in paylaştığına göre bul uygulaması, bilinmeyen izleme cihazlarının konum ayrıntılarınızı yayınlamasını otomatik olarak engelleyen yeni bir güvenlik özelliğiyle güncellendi. Buna göre Item Safety Alerts (Öğe Güvenlik Uyarıları) özelliği ile cebinize veya eşyalarınıza bilinmeyen bir izleme cihazı yerleştirildiğinde ve birisi konumunuzu izlediğinde sizi bilgilendirecek.

Apple bu özelliği açık tutmanızı istiyor, ancak birçok özellikte olduğu üzere Item Safety Alerts özelliğini de dilediğiniz gibi kapatıp açma opsiyonuna sahip olacaksınız. Bunun için tek yapılması gereken Bul uygulamasına gitmek ve seçenekleri tercihinize göre değiştirmek olacak.

KONUMUNUZ TAKİP EDİLEBİLİR Mİ?

Apple’ın AirTags’leri bu noktada devreye giriyor diyebiliriz. Küçük bir anahtarlık boyutunda olan AirTags, sahip olduğunuz bir cihazı kaybetmeniz durumunda onu izleyebilmenizi sağlıyor. Bu öğe izleyiciler, konumlarını sürekli olarak sahibine iletmek için benzer cihazlardan oluşan bir topluluklardan yararlanıyor. Bu özellik de onların internet olmadan bile çalışmalarını sağlıyor. Ancak yanlış kişilerin eline geçtiği takdirde istenmeyen takipçileri de beraberinde getirebiliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.