TÜRK SAVUNMA SANAYİİ AMBARGOLARLA HEDEF ALINIYOR! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 00:37

TÜRK SAVUNMA SANAYİİ AMBARGOLARLA HEDEF ALINIYOR!

Son dakika haberi: Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında, Türk savunma sanayiinin açık veya gizli ambargolarla hedef alındığı vurgulandı. Toplantıya ilişkin açıklamada, “Türkiye, yerli ve milli sistem ve teknolojilerin tasarımı, geliştirilmesi ve üretimindeki kararlılığıyla tam bağımsız savunma sanayii hedefine emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir” vurgusu yapıldı.

TÜRK SAVUNMA SANAYİİ AMBARGOLARLA HEDEF ALINIYOR!
Son Güncelleme :

02 Mart 2021 - 20:54

1830 Okuma

Son dakika haberi: Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı’nda, Türk savunma sanayiinin açık veya gizli ambargolarla hedef alındığı vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik birimlerinin kullandığı yerli ve milli sistemlere yenilerini eklemeye yönelik konuların ele alındığı bildirildi.

Bu kapsamda, haberleşme ve bilgi sistemleri, mühimmat ve füzeler, muhtelif platformlar, modernizasyonlar ve yeni teknolojilere ilişkin çeşitli projelerin karara bağlandığı ifade edildi.

“Toplantıda, Türk savunma sanayiinin açık veya gizli ambargolarla hedef alındığı vurgulandı” bilgisi verilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde daha güçlü ve sistematik çalışmanın, kurumlar arası koordinasyonun ve maliyet etkin yönetimin önemine işaret edildiği belirtildi.

Açıklamada, “Türkiye, yerli ve milli sistem ve teknolojilerin tasarımı, geliştirilmesi ve üretimindeki kararlılığıyla tam bağımsız savunma sanayii hedefine emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.