KONTROLLÜ NORMALLEŞME BAŞLADI: İŞTE KALDIRILAN YASAKLAR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 13:10

KONTROLLÜ NORMALLEŞME BAŞLADI: İŞTE KALDIRILAN YASAKLAR

KONTROLLÜ NORMALLEŞME BAŞLADI: İŞTE KALDIRILAN YASAKLAR
Son Güncelleme :

02 Mart 2021 - 8:43

1340 Okuma

Tüm Türkiye’de gözler, bugünkü kabine toplantısına çevrildi. Zira geçtiğimiz günlerde normalleşme sürecinin 1 Mart itibariyle başlayacağı ve bazı kısıtlamaların kaldırılacağı duyurulmuştu: Beklenen açıklama geldi!

Toplantı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan risk durumuna göre dört kategoriye ayrılan illerdeki lokantaların açılmasından yüz yüze eğitime, hafta sonu yasaklarından hafta içi kısıtlama saatlerine kadar kademeli normalleşme sürecinin ilk kararlarını açıkladı.

Kontrollü normalleşme başladı: Düşük ve orta riskli iller için müjde

 – Hafta sonusokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde kalktı. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde pazar günleri devam edecek.

 – Tüm okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokullarda 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitim başlıyor.

 – Düşük ve orta riskli illerde diğer kademelerde de eğitim öğretim başlıyor.

 – Yüksek ve çok riskli illerde sadece liselerdeki yüz yüzesınavlar yapılacak.

 – Çok yüksek riskli iller dışında Türkiye genelinde restoran, kafeterya, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler sabah 7 ile akşam 19.00 arasında yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.

 – Halı saha, yüzme havuzu gibi tesisler düşük riskli illerde sabah 09:00 ile akşam 19.00 arasında faaliyet gösterecek.

 – Kamunun çalışma saatleri tüm illerde normale dönecek.

 – Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarla ilgili düzenleme düşük ve orta riskli illerde kaldırıldı, yüksek ve çok riskli illerde ise sokağa çıkma süresi artırılacak.

 – Nikah gibi merasimler düşük ve orta riskli illerde 100, yüksek ve çok yüksek riskli illerde 50 kişiyle sınırlı olarak yapılacak.

Düşük riskli iller

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır.

Orta riskli iller

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars.

Yüksek Riskli İller

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan

Çok Yüksek Riskli İller

Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.