BLOOMBERG: TÜRKİYE İLE PAKİSTAN ORTAK SAVAŞ UÇAĞI ÜRETMEK İÇİN GÖRÜŞÜYOR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 03:48

BLOOMBERG: TÜRKİYE İLE PAKİSTAN ORTAK SAVAŞ UÇAĞI ÜRETMEK İÇİN GÖRÜŞÜYOR

Türkiye ve Pakistan, savunma alanında teknolojik iş birliği için görüşmelerini hızlandırdı. Bloomberg’in haberine göre, SİPER ve Milli Muharip Uçağı’nın geliştirilmesi için Pakistan partner olarak görülüyor. Milli Savunma Bakanı Akar’ın Ekim 2020’den bu yana Pakistanlı yetkililerle 5 kez görüştüğü belirtildi.

BLOOMBERG: TÜRKİYE İLE PAKİSTAN ORTAK SAVAŞ UÇAĞI ÜRETMEK İÇİN GÖRÜŞÜYOR
Son Güncelleme :

02 Mart 2021 - 21:45

3020 Okuma

Bloomberg’de yer alan habere göre, Türkiye ve Pakistan savunma alanındaki teknolojik iş birliği için görüşmelerini hızlandırdı.

“SİPER VE MMU’YA PARTNER OLACAK”

Ortaklaşa savaş uçağı ve füze üretimi için görüşmelerin sürdüğünü iddia eden ABD merkezli yayın kuruluşu, uzun menzilli hava savunma sistemi projesi SİPER ve Milli Muharip Uçağı’nın (MMU) geliştirilmesinde Pakistan’ın olası partner olarak görüldüğünü açıkladı.

Haberde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Ekim 2020’den bu yana Pakistanlı savunma yetkilileriyle 5 kez görüştüğü bilgisi de yer aldı.

“TÜRK SAVUNMA SANAYİİ AMBARGOLARLA HEDEF ALINIYOR”

“PAKİSTAN’IN ÇİN’E YAKINLIĞI NATO İLE SORUNA NEDEN OLABİLİR”

Haberde Pakistan’ın Çin askeri teknolojisine olan yakınlığına da vurgu yapıldı ve söz konusu durumun NATO üyesi Türkiye için sorun olabileceği de ifade edildi.

Pakistan’ın JF-17 savaş uçaklarını ve Shaheen balistik füzesini Çin ile birlikte geliştiriyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.