NATO, ABD VE AB’DEN ERMENİSTAN’DAKİ DARBE GİRİŞİMİYLE İLGİLİ PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 07:55

NATO, ABD VE AB’DEN ERMENİSTAN’DAKİ DARBE GİRİŞİMİYLE İLGİLİ PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR!

NATO, Avrupa Birliği ve ABD’den Ermenistan’daki darbe girişimiyle ilgili peş peşe son dakika açıklamalar geldi. ABD’nin Ermenistan Büyükelçiliği, ‘Ermenistan’da devam eden olayları derin rahatsızlıkla izliyoruz, tarafları sakinliğe çağırıyoruz’ açıklamasını yaptı. AB ‘Tüm aktörler sakin olmalı, gerilimi tırmandıran eylemlerden kaçınmalı’ dedi. NATO taraflara demokrasiye bağlılık çağrısında bulundu.

NATO, ABD  VE AB’DEN ERMENİSTAN’DAKİ DARBE GİRİŞİMİYLE İLGİLİ PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR!
Son Güncelleme :

26 Şubat 2021 - 7:43

1870 Okuma

Ermenistan Ordusu, Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetinin istifasını talep etti. Ordunun istifa çağrısının ardından açıklama yapan Paşinyan, bu hamleyi “darbe girişimi” olarak nitelendirdi. Paşinyan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ı da görevden aldığını duyururken, halkı sokağa çağırarak darbeye karşı gelme çağrısında bulundu.

Ermenistan’da darbe girişimi! Türkiye’den ilk açıklama

ABD: ERMENİSTAN’DA TARAFLARI SAKİNLİĞE ÇAĞIRIYORUZ

Ermenistan’daki darbe girişimine Washington’dan da tepki gecikmedi.

ABD’nin Ermenistan Büyükelçiliği, “Ermenistan’da devam eden olayları derin rahatsızlıkla izliyoruz, tarafları sakinliğe çağırıyoruz” açıklamasını yaptı.

Büyükelçilik, ülkede devam eden olayların derin rahatsızlıkla izlendiğini açıkladı. Taraflar sakinliğe ve problemi aralarında halletmek için görüşmelere çağrıldı.

Ermenistan’da ordu muhtıra verdi!

AB: TÜM AKTÖRLER SAKİN OLMALI

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in ofisinden yapılan açıklamada, Ermenistan’daki gelişmelerin yakından takip edildiği bildirildi.

Açıklamada, siyasi farklılıkların barışçıl ve parlamenter demokrasi ilkelerine bağlı kalarak çözülmesi gerektiği kaydedildi.

Ermenistan Anayasası’na göre, “silahlı kuvvetlerin, siyasi konularda tarafsızlığını koruması ve sivil kontrol altında olması gerektiği” anımsatılan açıklamada, ülkede demokrasinin ve anayasal düzenin korunmasının önemine işaret edildi.

Açıklamada, Ermenistan’daki bütün taraflara gerginliği tırmandıracak eylemlerden kaçınma ve sükunet çağrısında bulunuldu.

Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey komutanlar, bugün, Başbakan Paşinyan’ı istifaya çağıran bir bildiri yayımladı.

Paşinyan, ordunun kendisine yönelik istifa çağrısını “darbe girişimi” olarak nitelendirerek, Gasparyan’ı görevden aldığını duyurdu.

NATO’DAN ERMENİSTAN’A DEMOKRASİ ÇAĞRISI

NATO, Ermenistan’da ordunun Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifasını istemesi sonrası gelişmelerin yakından takip edildiğini belirterek demokrasiye bağlılık çağrısında bulundu.

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, sosyal medyadaki açıklamasında, İttifak’ın ortak ülkelerinden Ermenistan’daki gelişmeleri yakından izlediklerini bildirdi.

Gerginliği daha da yükseltecek açıklamalar ve eylemlerden kaçınmanın önemine işaret eden Lungescu, “Siyasi farklılıklar barışçıl yollarla ve Ermenistan anayasasına uygun şekilde demokrasiyle çözülmelidir.” ifadesini kullandı.

Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey askerler, Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifasını isteyen bir bildiri yayımlamış, Paşinyan ise bu adımı “darbe girişimi” olarak nitelendirerek destekçilerini sokağa çağırmıştı. Muhalefet de Genelkurmay Başkanı’nın çağrısına destek vermek için Erivan sokaklarında protestoya başlamıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.