MERCEDES-BENZ’DEN ŞAŞIRTAN ABD HAMLESİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

18 Nisan 2024 - 13:20

MERCEDES-BENZ’DEN ŞAŞIRTAN ABD HAMLESİ

MERCEDES-BENZ’DEN ŞAŞIRTAN ABD HAMLESİ
Son Güncelleme :

16 Şubat 2021 - 9:37

3720 Okuma

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, EQC crossover’ını ABD pazarına sunma planlarından vazgeçti.

Bir şirket sözcüsü, konuyla alakalı Autoblog’a verdiği demeçte “pazar gelişmelerinin kapsamlı bir incelemesinin ardından, EQC şimdilik Amerika Birleşik Devletleri’nde sunulmayacaktır” dedi.

Autoblog‘a göre şirket sözcüsü tarafından yapılan açıklama, modelin daha sonra ABD‘ye gelebileceğini öne sürüyor. Ayrıca Amerikan düzenlemeleri göz önünde bulundurularak geliştirilen aracı, ABD pazarına getirmeninin basit bir görev olduğu belirtiyor.

Mercedes, rakipleri ile rekabet etmekten çekindi

Mercedes, geçtiğimiz yıl Kuzey Amerika‘da EQC‘nin piyasaya sürülmesini ertelerken, şirketin ABD fiyatlarını ve üç farklı donanım seviyesini detaylandırmıştı.

Mercedes-Benz tarafından atılan bu adımların ardından satışın iptal edilmesi otomobil severler tarafından şaşırtıcı olarak değerlendiriliyor.

Autoblog’un belirttiği gibi, EQC ABD’ye gitmiş olsaydı, Jaguar i-Pace ve Tesla Model X gibi modellerle karşı karşıya gelecekti. Bu yüzden Alman üretici, elektrikli crossover’ı ile ABD’nin EV pazarında rekabet etmekten çekinmiş olabilir.

Son olarak Mercedes’in ABD’de piyasaya sürmeyi planladığı bir sonraki elektrikli aracın, CES 2021’de detaylandırılan 56 inç Hyperscreen ile yapılandırabileceğiniz EQS sedan olduğu belirtiliyor.

Yeni Sedan birkaç hafta içerisinde çevrimiçi olarak görülecek ve ardından sonbaharda satışa çıkması bekleniyor.

shiftdelete.net

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.