BATUR: ”UÇAKTAN BAKANLAR MODERN BİR KONAK GÖRECEK” | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 02:48

BATUR: ”UÇAKTAN BAKANLAR MODERN BİR KONAK GÖRECEK”

BATUR: ”UÇAKTAN BAKANLAR MODERN BİR KONAK GÖRECEK”
Son Güncelleme :

27 Ocak 2021 - 10:05

1350 Okuma

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, parselasyon planları süren Gültepe ve imar planı hazırlanan Beştepeler’in ardından, Gürçeşme bölgesi ve Yenişehir ile Mersinli arasındaki bölgenin plan hazırlıklarının da başladığının sinyalini vererek, “Konak’ta kentsel dönüşüm planı hazırlanmayan bölge kalmayacak. Uçaktan bakarken ya da Yeşildere yolundan geçerken gördüğünüz görüntü değişecek”  dedi.

Katıldığı bir televizyon programında kentsel dönüşüm ile ilgili soruları yanıtlayan Başkan Batur, Gültepe ve Beştepeler’in ardından Gürçeşme bölgesi ve Yenişehir ile Mersinli arasındaki bölgenin planlarının hazırlanacağını ifade ederek, “Kentsel dönüşümle ilgili anayasayı bir buçuk yıl içinde tamamladık. Önümüzdeki altı ayda tüm bölgelerimizin planlarını bitireceğiz. Konak’ta kentsel dönüşüm planı hazırlanmayan bölge kalmayacak” dedi. Gültepe kentsel dönüşümünde parselasyon planları aşamasında olan Konak’ta, Beştepeler imar planları da hazırlandı.  Belediye Meclisinde yapılacak sunum ile gün yüzüne çıkacak olan Beştepeler imar planları merakla beklenirken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşümde hız kesmeyeceklerinin altını çizdi.

Ortak akıl vurgusu

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe imar planlarını hazırlarken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ve ilgili kurumlardan görüş aldıklarını; meclis üyeleri, bölge muhtarları ve siyasi partilerin ilçe başkanlıklarına sunum yaptıklarını hatırlattı. Beştepeler için de aynı süreci takip ettiklerini vurgulayan Başkan Batur şöyle konuştu:

“Göreve gelmeden önce, daha seçim kampanyasındayken Gültepe’de vatandaşın, ‘Burayı da Narlıdere gibi yapacaksın, sana güveniyoruz’ temennilerini aldık. Onlardan aldığımız güç ile Gültepe’de, 300 hektar alanın kentsel dönüşüm planlarını altı ayda tamamladık. Planlama sürecinde kurumların, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin görüşü alındı; meclis üyelerine, o bölgenin muhtarlarına, siyasi partilerin ilçe başkanlarına sunum yapıldı. Gültepe, ortak akılla getirdiğimiz bir plan oldu. Hem bizim meclisimizden hem İzmir Büyükşehir Meclisinden oybirliği ile geçti.  Beştepeler için de aynı yolu izliyoruz. Önümüzdeki meclis toplantımızda meclis üyelerimize planların sunumunu yapacağız ve yine ortak akıl ile ilerleyeceğiz.”

Uçaktan bakanlar modern bir şehir görecek

Gültepe planlarının uygulanabilirliğinin oldukça yüksek olduğunu, Beştepeler’de de heyecan veren bir plan hazırladıkları ifade eden Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kentsel dokusu ile orada yaşayan insanların insanca yaşayabileceği mekansal alanlar hazırlıyoruz. Yeşil dokusu, sosyal altyapısı, sosyal kültürel tesis alanları, spor alanları, yaya ve araç trafiği ulaşım çözümleri ile heyecan verici bir plan oldu. Beştepeler bölgesi dediğimiz alan Yeşildere üzerindeki Mask’ın tam karşısında gördüğünüz, bir tarafı Eşrefpaşa Caddesine bir tarafı Cicipark’a uzanan 200 hektarlık bir bölge. Beştepeler’den sonra Yenişehir’den Mersinli’ye uzanan ters L şeklindeki bölgemiz ve Gürçeşme bölgesinin planları var, şu anda ikisinin de üzerinde çalışıyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili anayasayı bir buçuk yıl içinde tamamladık. Önümüzdeki altı ayda tüm bölgelerimizin planlarını bitireceğiz. Konak’ta kentsel dönüşüm planı hazırlanmayan bölge kalmayacak. Konak’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar da var. Ege Mahallesi,  Ballıkuyu ve Yeşildere İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda. Beştepeler ve Yeşildere projelerinin uygulanması ile uçaktan bakarken ya da Yeşildere yolundan geçerken gördüğünüz görüntü değişecek, şehir modern bir siluet kazanacak.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.