FOÇA’DA BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISINDAN AK PARTİLİ KADIN MECLİS ÜYESİNE AKIL ALMAZ SÖZLÜ SALDIRI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 11:05

FOÇA’DA BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISINDAN AK PARTİLİ KADIN MECLİS ÜYESİNE AKIL ALMAZ SÖZLÜ SALDIRI

FOÇA’DA BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISINDAN  AK PARTİLİ KADIN MECLİS ÜYESİNE AKIL ALMAZ SÖZLÜ SALDIRI
Son Güncelleme :

21 Ocak 2021 - 9:25

4740 Okuma

Foça Belediye Başkan Yardımcısı, Kadın Meclis Üyesine Hakaret Ederek Üzerine Yürüdü

‘’Siz haysiyetsiz bir kadınsınız. Hatta kadın bile değilsiniz.’’ diyen Başkan Yardımcısı ismail Ası büyük tepki aldı.

Savcılığa suç duyurusunda bulunan AK Partili Meclis Üyesi Sinem Atan, ‘’Bu tür engellemelere rağmen görevimizi en iyi şekilde yapacağız’’ dedi

Foça Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ası, Denetim Komisyonu toplantısında, AK Partili Meclis Üyesi Sinem Atan’ın, yapılan çalışmaların makbuzunu sorması üzerine, ‘’Siz haysiyetsiz bir kadınsınız. Hatta kadın bile değilsiniz. Sizin Allah belanızı versin’’ diye hakaretler ederek üzerine yürüdü. Meclis üyesi Atan, olay sonrası, Ası hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunurken, ‘’Bu tür engellemelere rağmen görevimizi en iyi şekilde yapacağız’’ dedi.

Foça Belediyesi’nde, bugün öğle saatlerinde, 2020 yılı Denetim Komisyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, AK Partili Meclis üyesi Sinem Atan da Denetim Komisyon Üyesi olarak katılırken, belediyenin yıl içinde yaptığı çalışmalar hakkında İmar Müdürü İsmail Ası’ya sorular yöneltmeye başladı. Denetim Komisyon üyesi Atan, İmar Müdürü İsmail Ası’ya, yapılan çalışmaların makbuzlarını görmek istediğini söyleyince, Ası, Sinem Atan’a hakaretler savurmaya başladı.

Belediye Başkan Yardımcısı hakaret ederek üzerine yürüdü

Yaşadığı olayı anlatan Meclis Üyesi ve Denetim Komisyon Üyesi Sinem Atan, ‘’Görevim gereği Denetim Komisyon toplantısına katıldım ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi edinmek istedim. Aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcısı olan İmar Müdürü İsmail Ası’dan, yapılan çalışmaların makbuzlarını sordum ve görmek istediğimi söyledim ancak talebimi ret edip, bana hakaret etmeye başladı. Bana, ’Siz bunu sorgulayamazsınız. Sorgulayacaksanız önce hükümet binasını sorgulayın. Siz haysiyetsiz bir kadınsınız. Hatta kadın bile değilsiniz. Sizi Süleyman abiniz bile kurtaramaz. Önce siz hükümetinizi sorgulayın. Sizin Allah belanızı versin’ şeklinde hakaretlerle üzerime yürüdü. Daha sonra dosyalarında olan makbuzları da alıp toplantıyı terk etti. Bu olayların hepsi de CHP’li ve MHP’li meclis üyelerinin önünde gerçekleşti. Bu yapılan saygısızlık ve hakaret karşısında hemen Foça Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundum.’’ dedi.

Engellemeye rağmen görevimizi yerine getireceğiz

Görevini yerine getirmek için hiçbir engellemenin yıldıramayacağını ifade eden AK Partili Meclis Üyesi Sinem Atan, ‘’Bizleri buraya halkımız seçti ve görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışıyoruz. Foça halkının emaneti olan belediyemizin her bir kuruşunun hesabını sormak zorundayız. Ancak bugün yapılan bu saygısızlık ve hakaret dolu engelleme, aynı zamanda ilçemizin Belediye Başkan Yardımcısı sıfatını taşıyan bir kişiye yakışmadı. Sözde kadın haklarından savunanları görüyoruz ki, bugün gözlerini karartıp, bir kadına hakaret ederek üzerine yürüyebiliyor. Bu yapılanın takipçisi olacağız ve peşini bırakmayacağız’’ dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Remzi yüce 22 Ocak 2021 / 12:48 Cevapla

Meclis üyeleri halkın belediyedeki temsilcilerini. Meclis üyelerine hakaret eden halka hakaret etmiş olur. dolayısıyla Başkan yardımcısını kınıyorum..