SAVAŞ SEBEBİ! MİÇOTAKİS’TEN EGE’DE TÜRKİYE’YE 12 MİL TEHDİDİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 17:40

SAVAŞ SEBEBİ! MİÇOTAKİS’TEN EGE’DE TÜRKİYE’YE 12 MİL TEHDİDİ

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkesinin, batısında İyon Denizi’ndeki karasularını 12 mile genişletmesinin doğu sınırındaki karasuları için de bir mesaj niteliği taşıdığını söyledi.

SAVAŞ SEBEBİ! MİÇOTAKİS’TEN EGE’DE TÜRKİYE’YE 12 MİL TEHDİDİ
Son Güncelleme :

20 Ocak 2021 - 15:04

4900 Okuma

İyon Denizi’nde karasularını 6 milden 12 mile genişleten Yunanistan, bu planı Ege’de de uygulayacağının sinyalini verdi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkesinin İyon Denizi’nde karasularını genişletme politikasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Batı karasuları sınırları genişletmek Yunanistan’ın hakkı, bu doğu sınırlarımız için de bir mesaj niteliği taşıyor” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İÇİN SAVAŞ SEBEBİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Yunanistan’ın Ege’de karasularını genişletmesini “savaş sebebi” sayacağını içeren bir bildiriyi, 1995’te oybirliği ile kabul etmişti.

Yunan medyasından Ege’de Türkiye’ye karşı 12 mil önerisi

KONUYU GÜNDEME YUNAN BAKAN DENDIAS GETİRDİ

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da dün parlamentoda benzer ifadeler kullanmıştı. Dendias, ülkesinin Girit Adası’nın doğusunda kara sularını genişletmeyi planladığını söylemişti. Başbakan Miçotakis’in aylar öncesinde Girit’te kara sularının genişletilmesi konusunda görüş belirttiğini anımsatan Dendias, “Ve tabii ki Girit, Girit’in doğu tarafını da kapsıyor. Girit’in doğusunda da kara sularımızı genişletmeyi planlıyoruz” demişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.