KORONAVİRÜS AŞISINDA SEVİNDİREN GELİŞME | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 23:09

KORONAVİRÜS AŞISINDA SEVİNDİREN GELİŞME

Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının, İngiltere’de keşfedilen ve tüm dünyaya yayılan koronavirüsün daha bulaşıcı mutasyonuna karşı etkili olduğu açıklandı.

KORONAVİRÜS AŞISINDA SEVİNDİREN GELİŞME
Son Güncelleme :

20 Ocak 2021 - 15:05

1980 Okuma

Koronavirüs salgınında mutasyon paniği yaşanırken, aşı çalışmalarında da gelişmeler devam ediyor. İlk olarak İngiltere’de görülen ve yayılım gösteren koronavirüsün mutasyon haline aşının etki edip etmeyeceğine ilişkin tartışmalar yaşanırken, Pfizer/BionTech aşısında sevindiren ve umut vaadeden bir gelişme yaşandı.

MUTASYONA KARŞI DA ETKİLİ

Almanya’da yapılan denemelere katılanların kan analizine dayanan sonuçlar, geçen hafta  yayınlanan sonuçlardan daha kapsamlı bir analize dayanıyor.

Geçen hafta, Pfizer ve BioNTech tarafından ABD’de açıklanan bir laboratuvar sonucu, aşının İngiltere ve Güney Afrika’da ortaya çıkan ve son derece bulaşıcı olan yeni mutasyonların her ikisinde de bulunan N501Y adlı anahtar mutasyona karşı etkili olduğunu göstermişti.

Henüz hakem tarafından gözden geçirilmemiş olan son çalışma, İngiltere’de tanımlanan B117 olarak bilinen varyantın özelliği olan 10 mutasyon üzerinde gerçekleştirildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.