HANGİ VERİLERİMİZ KAÇ PARAYA SATILIYOR? | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 17:21

HANGİ VERİLERİMİZ KAÇ PARAYA SATILIYOR?

İnternetin karanlık yüzü Dark Web’de hangi kişisel verilerin ne kadara satıldığını gösteren bir tablo yayınlandı. Kasperky Türkiye tarafından yayınlanan tabloda başta kredi kartı bilgileri olmak üzere birçok bilginin çok ucuza satıldığı görülüyor.

HANGİ VERİLERİMİZ KAÇ PARAYA SATILIYOR?
Son Güncelleme :

17 Ocak 2021 - 14:30

2150 Okuma

Google tarafından indekslenebilen siteler, gündelik hayattaki ağı oluştururken daha derinlerde deep web ve dark web gibi isimler verilen çok daha büyük ve karanlık ağlar yer alıyor.

Hatta artık hepimizin görmüş olduğu bir görsele göre gündelik hayatta kullanılan ağ, internet dünyasının yalnızca küçük bir kısmını kapsarken deep web ve dark web ise buzdağının görünmeyen kısmı gibi internetin çok büyük bir kısmını kapsıyor. Bu platformlarda kişisel bilgiler, istihbarat bilgileri ve çok daha fazlası illegal bir şekilde satışa sunuluyor.

Hangi veri ne kadara satılıyor?

Kaspersky Türkiye tarafından hazırlanan bu görsel, kişisel verilerinizin dark web’deki değerinin ne kadar olduğunu gösteriyor. Buna göre farklı kişisel bilgilerin dark web’deki değeri şu şekilde:

Kredi kartı bilgileri: 6 – 10 dolar

Ehliyet bilgileri: 5 – 25 dolar

Pasaport bilgileri: 6 – 15 dolar

Abonelik servisleri: 0,5 – 8 dolar

Fotoğraflı belgeler: 40 – 60 dolar

Tıbbi geçmiş: 1 – 30 dolar

Kimlik bilgileri: 0,5 – 10 dolar

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.