MEMUR VE EMEKLİ’NİN ZAM ORANI BELLİ OLDU | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

16 Nisan 2024 - 13:39

MEMUR VE EMEKLİ’NİN ZAM ORANI BELLİ OLDU

MEMUR VE EMEKLİ’NİN ZAM ORANI BELLİ OLDU
Son Güncelleme :

04 Ocak 2021 - 11:38

2320 Okuma

Memur ve emekli zammı 2021 ne kadar oldu? Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklilerinin maaş zammı belli oldu. İşte emekli ve memur maaş zam oranları…

Türkiye İstatistik Kurumu aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon aralık ayında yüzde 1,25 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon ise 14,60 oldu.  Enflasyon oranının belli olmasıyla memur ve emekli maaş zammı da belli oldu.

Memur ve memur emeklisi Temmuz ayında yüzde 4 toplu sözleşme zammına ek olarak, yüzde 5.75 olarak gerçekleşen enflasyon nedeniyle yüzde 1.75 oranında enflasyon farkı almıştı.

Memur ve memur emeklilerine toplu sözleşme gereği 2020’nin ikinci 6 ayı için yüzde 4 zam yapılmıştı. Bu döneme ilişkin enflasyon farkı da ocak ayında maaşa yansıtılacak.

Kasım sonu itibariyle yıllık enflasyon yüzde 14,03 olurken, Temmuz-Kasım arasında enflasyon yüzde 7 olarak gerçekleşti. Dolayısıyla memurların şimdiden Ocak ayında yüzde 3’lük bir enflasyon farkı alma imkanı doğdu.

Memur zammı

Memura 4.36 enflasyon zammı gelecek. Yüzde 3’de sözleşme zammı alacak ve memur ve memur emeklileri toplam yüzde 7.36 ocakta zam alacak.

SGK ve Bağ-Kur emekli zammı

SGK ve Bağ-Kur emeklileri ise 8,36 oranında zam alacak.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN