BAKAN SELÇUK: ”12 BİN 500 PERSONEL VE YÖNETİCİYE ERİŞİLEBİLİRLİK EĞİTİMİ VERDİK” | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 12:16

BAKAN SELÇUK: ”12 BİN 500 PERSONEL VE YÖNETİCİYE ERİŞİLEBİLİRLİK EĞİTİMİ VERDİK”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kamu kurumlarının web sayfalarının erişilebilir olarak tasarlanması, mevcutların erişilebilir hale getirilmesi ve bu konuda farkındalık oluşturmak için 12 bin 500 kişiye “Erişilebilirlik Eğitimi” verdiklerini bildirdi.

BAKAN SELÇUK: ”12 BİN 500 PERSONEL VE YÖNETİCİYE ERİŞİLEBİLİRLİK EĞİTİMİ VERDİK”
Son Güncelleme :

02 Ocak 2021 - 10:14

1980 Okuma

Bakan Selçuk, engelli vatandaşların başta eğitim ve sağlık olmak üzere her türlü hizmete kolaylıkla erişimlerinin sorunların çözümünde önemli rol oynadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020 yılını Erişilebilirlik Yılı ilan etmesinin ardından bakanlık olarak erişilebilirliğe dair hizmetlere hız kazandırdıklarını kaydeden Selçuk, “Erişilebilirlikle ilgili toplumsal farkındalığın oluşturulması, hiç kuşkusuz en önemli adımlardan birisi. Toplumda haklar, sorunlar ve yasal zorunluluklarla ilgili olarak gerekli bilgi ve hassasiyeti oluşturmak durumundayız. Bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarına, üniversiteler ve belediyelere yönelik ‘Erişilebilirlik Eğitimlerini’ yoğun şekilde sürdürüyoruz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.