AK PARTİ KARŞIYAKA İLÇE BAŞKANI KESELİ: “KARŞIYAKA’DA CHP ‘CAMBAZA BAK’ OYNUYOR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 01:52

AK PARTİ KARŞIYAKA İLÇE BAŞKANI KESELİ: “KARŞIYAKA’DA CHP ‘CAMBAZA BAK’ OYNUYOR

AK PARTİ KARŞIYAKA İLÇE BAŞKANI KESELİ: “KARŞIYAKA’DA CHP ‘CAMBAZA BAK’ OYNUYOR
Son Güncelleme :

03 Aralık 2020 - 9:28

1630 Okuma

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli, Karşıyaka Belediyesi’nin ilçenin arazilerini, AK Parti’ye karşı yapay gündem oluşturarak özelleştirmeye çalıştığını söyledi.

Karşıyaka Belediye Meclisi’nin son gerçekleşen oturumunda gündem maddelerinin arasında yer alan, sosyal tesis yapılması planlanan belediyeye ait iki alana alkol ruhsatı verilmesine yönelik görüşmelerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden gelen “Yaşam tarzı” çarpıtmasına AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli sert yanıt verdi.

2002 yılında AK Parti’nin iktidara gelişinden beri CHP tarafından yaşam tarzı ve özgürlükler noktasında algı siyaseti yapıldığını söyleyen Keseli, sözlerine şöyle devam etti:

“Karşıyaka Belediyesi ne yazık ki ilçenin tüm vatandaşlarının kullanımında olması gereken sosyal tesisleri birer birer dar zümrelere tahsis etmekte ve kamu yararı gözetme ilkesini ihlak etmektedir. Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki tesisin, özel bir şirkete devredililişi ilçedeki duyarlı vatandaşlar ve Karşıyaka’ya değer verenler tarafından hazmedilememişken, maalesef şimdi de yeni hamleler kapıdadır. Son olarak Karşıyaka Belediye Meclisi’nde görüşülen 2 alana, pandemi nedeniyle lokanta ve benzer tesislerin kapalı olduğu dönemde adeta yangından mal kaçırırcasına alkol ruhsatı verilmek istenmektedir.

“ESNAFLA MI YARIŞACAKSINIZ?”

Sorunun alkol ruhsatı olmadığını, rant olduğunu dile getiren Keseli, CHP’li Karşıyaka Belediyesi’nin bu durumu sümenaltı etmek için siyasi gerilim yaratmaya çalıştığını belirtti ve, “AK Parti olarak hiçbir temel hak ve özgürlüğe karşı olmadığımızı meclis üyelerimizin de sözleriyle açık şekilde ifade etmemize karşın, kamunun yararına olması gereken alanları imtiyazlı bir azınlığa tahsis etmeye hazırlanan Karşıyaka Belediyesi, ilçenin mallarına sahip çıkıp çıkmama tartışmasını bir kez daha alkol noktasına getirerek çarpıtmıştır. Bunun adı ‘Cambaza bak’ oyunudur. Bildiğiniz gibi, cambaza bak oyununda vatandaşın dikkati cambaza çekilir ve sonrasında cebindekiler alınır. Bugün de Karşıyaka Belediyesi, ilçe halkının ortak malı ile ilgili bir konuda “AK Parti’ye bak” diyerek, “Alkol hakkı” diyerek, “Karşıyaka içmeyi bilen bir kent” diyerek son derece çarpıtarak ruhsatlandırıyor. Bunca alkollü kafe ve restoranın olduğu bir ilçede, Karşıyaka Belediyesi ya daha önce yaptığı büfe açma başarısızlığında olduğu gibi esnafla rekabete girmek istiyor, ya da buraların ruhsatını da çıkarıp adeta ‘Kupon tesis’ yaparak özelleştirmeye hazırlanıyor.” dedi.

“KARŞIYAKALININ MALI SAHİPSİZ DEĞİL!”

Keseli, “Sayın Belediye Başkanı Cemil Tugay ve bu ruhsatlandırma oyununu savunanlar bilsin ki, Karşıyakalının malı da, geleceği de sahipsiz değildir. AK Parti Karşıyaka olarak dün Karşıyaka Belediye Meclisi’nde muhalefetimizi yaptık, bugün de halkımızı bilgilendirmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Karşıyaka sizin oyun alanınız, pazarlık sahanız değildir. Karşıyaka, yüz binlerce Karşıyakalının ortak değeridir. İlçemizi köye dönüştürme gayretindeki hizmetsizliğinizi, şimdi de ‘Besle, büyüt, özelleştir’ mantığıyla kamusal ortak alanlarımızda uygulamanıza izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.